Ανάπτυξη και Καινοτομία στον Τομέα των Logistics σύμφωνα με τον Βασίλη Καρακουλάκη

Ανάπτυξη και Καινοτομία στον Τομέα των Logistics σύμφωνα με τον Βασίλη Καρακουλάκη

Στην εκπομπή «In Business» του Παύλου Πανταζόπουλου στον κανάλι της Ναυτεμπορικής, ο πρόεδρος του FDL Group, Βασίλης Καρακουλάκης, παρουσίασε τις απόψεις του για τον τομέα των logistics. Ανέφερε ότι η εταιρεία του έχει μεταμορφώσει την ανάπτυξή της σε κερδοφορία, με τον τζίρο να έχει αυξηθεί από 300.000 ευρώ σε πάνω από 90 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Καρακουλάκης τόνισε τη σημασία των νέων τεχνολογιών, όπως η ρομποτική, στη βελτίωση της παραγωγικότητας, επισημαίνοντας ότι τα ρομπότ συμβάλλονται στην αποδοτικότητα της λειτουργίας. Αναφέρθηκε επίσης στο ενδιαφέρον του κλάδου για τα αυτό-οδηγούμενα οχήματα.

Σχολιάζοντας τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας, ο κ. Καρακουλάκης σημείωσε την έλλειψη εργατικού δυναμικού, ειδικά στον τομέα των οδηγών, καθώς και τις γεωπολιτικές αναταραχές. Ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία του, υπογραμμίζοντας ότι οι ευκαιρίες στον κλάδο των logistics αυτή τη στιγμή υπερτερούν των κινδύνων.

Για τις στρατηγικές συνεργασίες της εταιρείας, αναφέρθηκε σε πελάτες όπως η Phillip Morris, η Mondelez, η Inditex Zara και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Επιπλέον, έκανε λόγο για την είσοδο σημαντικών χώρων στην αγορά, όπως το Θριάσιο, το οποίο αποτελεί ένα μεγάλο project της ΠΑΕΓΑΕ, καθώς και τη μεγάλη επένδυση που σχεδιάζει η HIG.

Πηγή: naftemporiki.gr