Αναστολή Λειτουργίας Διαδρόμων σε Αεροδρόμια για Αναβάθμιση από την Fraport Greece

Αναστολή Λειτουργίας Διαδρόμων σε Αεροδρόμια για Αναβάθμιση από την Fraport Greece

Στην τρίτη φάση επιμέρους εργασιών σε 9 από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας προχωρά η Fraport Greece, με σκοπό τη συνολική αναβάθμισή τους. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι εργασίες περιλαμβάνουν εκτενείς επεμβάσεις αναμόρφωσης των πλευρικών ζωνών ασφαλείας και των περιοχών ασφαλείας πέρατος διαδρόμου, αποσκοπώντας στην περαιτέρω ενίσχυση του ήδη υψηλού επιπέδου ασφάλειας των αεροδρομίων.

Η διακοπή της λειτουργίας των διαδρόμων είναι απολύτως αναγκαία λόγω του μεγέθους και της πολυπλοκότητας των έργων. Υπογραμμίζεται ότι τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα αναστολής αποτελούν τη μικρότερη δυνατή περίοδο κατά την οποία μπορεί να διακοπεί η λειτουργία τους.

Κατά τη διάρκεια της αναστολής, θα διακοπούν προσωρινά όλες οι εμπορικές και ιδιωτικές πτήσεις στα αεροδρόμια αυτά, ενώ οι ημερομηνίες αναστολής θα διαφέρουν ανά αεροδρόμιο. Ωστόσο, σύμφωνα με την Fraport Greece, από τα αεροδρόμια θα επιτρέπονται πτήσεις επείγοντος χαρακτήρα, όπως αεροδιακομιδές και πτήσεις έρευνας και διάσωσης, εφόσον απαιτηθεί. Όλες οι υπηρεσίες των αεροδρομίων θα λειτουργούν κανονικά για το ενδιαφερόμενο κοινό.

Η εταιρεία εστιάζει επίσης στην υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής υπευθυνότητας. «Πραγματοποιούνται δε με όρους βιωσιμότητας και σεβασμού στον κάθε τόπο», αναφέρει η Fraport Greece. Όλες οι εργασίες αυτές είναι μέρος της Σύμβασης Παραχώρησης και σχετίζονται με μεγάλης κλίμακας έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Είναι σημαντικό να αναγνωριστεί ότι, παρά τις προκλήσεις που μπορεί να δημιουργήσει αυτή η αναστολή στις τοπικές κοινότητες, οι εργασίες αποσκοπούν στην πλήρη αναδιαμόρφωση των διαδρόμων των αεροδρομίων. Πηγή: naftemporiki.gr