Αναβολή της συζήτησης αίτησης πτώχευσης της οινοποιίας Τσάνταλη μέχρι τον Ιανουάριο του 2025

Αναβολή της συζήτησης αίτησης πτώχευσης της οινοποιίας Τσάνταλη μέχρι τον Ιανουάριο του 2025

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συζήτηση της αίτησης πτώχευσης της οινοποιίας Ευάγγελος Τσάνταλης Α.Ε. στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για τον Ιανουάριο του 2025, κατόπιν αιτήματος της ίδιας της εταιρείας. Νέα ημερομηνία ορίστηκε η 10η Ιανουαρίου 2025. Οι πιστωτές της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της doValue, η οποία έχει αναλάβει τα χρέη της προς τέσσερις τράπεζες, προτίθενται να υποστηρίξουν την αίτηση πτώχευσης.

Διαπιστώνεται ότι η οινοποιία Τσάνταλη προσέρχεται στο δικαστήριο χωρίς κάποιο σχέδιο εξυγίανσης. Ενδιαφέρον για τη διάσωση της εταιρείας είχε εκφραστεί στο παρελθόν από τους Ελληνοσουηδούς αδελφούς Γεωργιάδη, οι οποίοι είχαν προηγουμένως διασώσει την οινοποιία Μπουτάρη μέσω της Sterner Stenhus. Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ενδιαφερόμενων και των πιστωτριών τραπεζών.

Η οινοποιία χρωστά περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες Πειραιώς, Εθνική, Eurobank και Alpha Bank, ενώ υπάρχουν και οφειλές αρκετών εκατομμυρίων προς τα Τελωνεία και τους εργαζομένους, με το σύνολο των οφειλών της να ξεπερνά τα 65 εκατομμύρια ευρώ. Η παραγωγική διαδικασία της έχει διακοπεί από το καλοκαίρι του 2023, ενώ το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς ανακλήθηκαν οι άδειες φορολογικών αποθηκών της από τις τελωνειακές αρχές.

Πηγή: naftemporiki.gr