Ανησυχία της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης για τα μέτρα της κυβέρνησης στον τουρισμό

Ανησυχία της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης για τα μέτρα της κυβέρνησης στον τουρισμό

Η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης εκφράζει την ανησυχία της για τα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αναφορικά με τον τουριστικό τομέα του νησιού. Επισημαίνει ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις δεν ενισχύουν την τοπική οικονομία και την τουριστική ανταγωνιστικότητα. Αν δεν υπάρξουν άμεσες τροποποιήσεις, υπάρχει κίνδυνος να βιώσει η Σαντορίνη μία από τις χειρότερες τουριστικές περιόδους των τελευταίων ετών.

Η επιβολή αυτών των μέτρων απειλεί την επιχειρηματικότητα και καθιστά τη Σαντορίνη λιγότερο ανταγωνιστική σε σχέση με άλλους διεθνείς τουριστικούς προορισμούς, όπως στη Ισπανία, την Τουρκία και την Ιταλία, οι οποίοι συνεχίζουν να αναβαθμίζουν τις τουριστικές τους υποδομές και να παρέχουν ένα πιο ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Μεταξύ των νέων ρυθμίσεων, περιλαμβάνεται ένα τέλος κρουαζιέρας για τους επιβάτες που αποβιβάζονται στα ελληνικά λιμάνια, το οποίο ανέρχεται σε 20 ευρώ ανά επιβάτη για τη Σαντορίνη και τη Μύκονο. Το συγκεκριμένο τέλος αυξάνεται για προορισμούς που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση, κυρίως κατά τους μήνες αιχμής.

Η Ένωση καλεί την κυβέρνηση να ακούσει τις ανάγκες των τοπικών επιχειρήσεων και να προχωρήσει σε αλλαγές που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα της Σαντορίνης ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού παγκοσμίως, προστατεύοντας έτσι την οικονομική επιβίωση των επαγγελματιών του κλάδου.

Πηγή: naftemporiki.gr