AstraZeneca Ελλάδας Πρωτοπορεί με Ηλεκτρικά Οχήματα για έναν Πιο Υγιή Πλανήτη

AstraZeneca Ελλάδας Πρωτοπορεί με Ηλεκτρικά Οχήματα για έναν Πιο Υγιή Πλανήτη

Η AstraZeneca Ελλάδας έχει ολοκληρώσει τη μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, κινώντας 100% με ηλεκτρικά οχήματα. Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς δέσμευσης της εταιρείας, γνωστής ως Ambition Zero Carbon. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, επισημαίνεται η ταχύτητα και η συνέπεια με την οποία η AstraZeneca Ελλάδας ανταποκρίθηκε στους περιβαλλοντικούς στόχους για το εταιρικό της στόλο, αντικαθιστώντας όλα τα 230 οχήματα των εργαζομένων της με σύγχρονα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Ο στόλος περιλαμβάνει 12 διαφορετικά μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων από 7 κατασκευαστές, ενώ η εταιρεία συνεργάστηκε με δύο εταιρείες leasing. Για να υποστηρίξει τα 230 ηλεκτρικά οχήματα, η AstraZeneca εγκατέστησε 42 φορτιστές στα γραφεία της στο Μαρούσι και προσφέρει επιδότηση για την εγκατάσταση φορτιστών στις κατοικίες των εργαζομένων.

Σε διεθνές επίπεδο, η AstraZeneca είναι η πρώτη φαρμακευτική εταιρεία που συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία EV100, η οποία προάγει την ηλεκτροκίνηση στον επαγγελματικό τομέα. Οι οδικές μεταφορές είναι κύρια πηγή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, και η ρύπανση από αυτές έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Μέσω της επένδυσής της στην ηλεκτροκίνηση, η AstraZeneca στοχεύει στη μείωση εκπομπών βλαβερών ουσιών στην ατμόσφαιρα, η οποία σχετίζεται με αναπνευστικές ασθένειες που προκαλούνται από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου, κα Έλενα Χουλιάρα, δήλωσε ότι η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση αποτελεί σημαντική συνεισφορά στην επίτευξη του στόχου μηδενικών ρύπων παγκοσμίως. Τόνισε ότι η ολοκλήρωση της μετάβασής τους ενισχύει την περιβαλλοντική συνείδηση των εργαζομένων, και πως η υγεία του περιβάλλοντος είναι στενά συνδεδεμένη με την υγεία του ανθρώπου. Υπογράμμισε ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι προτεραιότητα για την εταιρεία και πυρήνας της αξιακής της αλυσίδας.

Πηγή: naftemporiki.gr