Cenergy Holdings Στρατηγική Επέκταση και Οικονομικές Επιδόσεις στην Αγορά Ενέργειας

Cenergy Holdings Στρατηγική Επέκταση και Οικονομικές Επιδόσεις στην Αγορά Ενέργειας

Στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2024, η Cenergy Holdings παρουσίασε εντυπωσιακές οικονομικές επιδόσεις, καταγράφοντας αύξηση 39% στο αναπροσαρμοσμένο EBITDA, αποτέλεσμα της επιτυχούς εκτέλεσης έργων και στις δύο βασικές της δραστηριότητες. Ο τομέας των καλωδίων, παραμένοντας σε δυναμική πορεία, επωφελήθηκε από το υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών, ενώ ο τομέας των σωλήνων χάλυβα παρουσίασε θετικές εξελίξεις χάρη στη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους.

Η διοίκηση της εταιρείας επισημαίνει τη στρατηγική της εστίαση στην αμερικανική αγορά και τις δυνατότητες που προκύπτουν από την ανάπτυξή της. Ο Αλέξης Αλεξίου, διευθύνων σύμβουλος της Cenergy Holdings, ανέφερε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε μια νέα περίοδο ανάπτυξης και ότι η απόφαση να επενδύσει στην κατεύθυνση αυτή έρχεται ως απάντηση σε συγκεκριμένες ευκαιρίες της αγοράς.

Η πρόθεση της εταιρείας για επέκταση στις ΗΠΑ ενισχύεται, μεταξύ άλλων, από την απόφαση των μετόχων για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έως και 200 εκατ. ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή εργοστασίου χερσαίων καλωδίων στο Μέριλαντ. Αυτή η εξέλιξη θεωρείται ορόσημο για την Cenergy Holdings, καθώς θα της επιτρέψει να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για αναβάθμιση των δικτύων ενέργειας στην αμερικανική αγορά.

Η Cenergy Holdings, με τις θυγατρικές της, επιδιώκει να αναδειχθεί ως ηγετικός παίκτης στον τομέα των καλωδίων και σωλήνων χάλυβα για ενέργεια και τηλεπικοινωνίες. Η στρατηγική της επικεντρώνεται στην επιχειρησιακή αριστεία και τονίστηκε στην ομιλία του προεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, Xavier Bedoret, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για περιβαλλοντική βιωσιμότητα και καινοτομία καθώς και την επιτυχία της εταιρείας στον τομέα των καλωδίων.

Συνολικά, η Cenergy Holdings εργάζεται σκληρά ώστε να διατηρήσει την ανταγωνιστική της θέση και να επενδύσει σε νέες υπηρεσίες και προϊόντα που ανταγωνίζονται στις προσδοκίες της αγοράς και των πελατών. Με κραταιό ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών που ανέρχεται σε 3,38 δισ. ευρώ, η επιχείρηση διατηρεί τις προσδοκίες της για ισχυρή οργανική ανάπτυξη και κερδοφορία στο μέλλον.

Πηγή: naftemporiki.gr