Εγκαίνια Νέου Φωτισμού στο Ιερό του Ποσειδώνα στο Σούνιο από τον Πρωθυπουργό[embed]https://www.youtube.com/watch?v=dmi-TbGEShM[/embed]

Εγκαίνια Νέου Φωτισμού στο Ιερό του Ποσειδώνα στο Σούνιο από τον Πρωθυπουργό[embed]https://www.youtube.com/watch?v=dmi-TbGEShM[/embed]

Το έργο του νέου φωτισμού του ιερού του Ποσειδώνα, που βρίσκεται στο ακρωτήρι του Σουνίου, εγκαινιάζει απόψε στις 19:30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και καλεσμένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η εκδήλωση θα κλείσει με τη συναυλία του διακεκριμένου Έλληνα συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, ο οποίος θα παρουσιάσει μια μουσική σύνθεση αφιερωμένη στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν επίσης κορυφαίοι Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Δημήτρης Μπάσης, η Ηρώ Σαΐα και ο Ζαχαρίας Καρούνης, μαζί με πολυμελή χορωδία και ορχήστρα εγχόρδων και πνευστών.

Η φωταγώγηση του ναού του Σουνίου θα μεταδοθεί διεθνώς, με τη συμμετοχή μουσείων, πανεπιστημίων, πολιτιστικών κέντρων και διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων που θα καλύψουν την εκδήλωση. Είκοσι χρόνια μετά την αρχική φωταγώγηση του ιερού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, η τεχνολογία έχει προοδεύσει σημαντικά.

Η METLEN Energy & Metals, υπό την προεδρία των Ευάγγελου Μυτιληναίου, ανέλαβε τη μελέτη και υλοποίηση του φωτισμού, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της στην ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η διεθνώς αναγνωρισμένη σχεδιάστρια φωτισμού Ελευθερία Ντεκώ έχει επιμεληθεί την εγκατάσταση του νέου φωτισμού, ο οποίος αναδεικνύει την αρχαιολογική και αρχιτεκτονική σημασία του μνημείου, προσδίδοντάς του νέες διαστάσεις.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο σχεδιασμό της εγκατάστασης ώστε να μην επηρεαστεί η οπτική εμπειρία των επισκεπτών κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα φωτιστικά σώματα και τα στοιχεία εγκατάστασης τοποθετήθηκαν με τέτοιον τρόπο ώστε να μην εμποδίζουν την περιήγηση και να μην προκαλούν οπτική όχληση. Οι θέσεις των φωτιστικών και οι διαδρομές καλωδιώσεων σχεδιάστηκαν με προσοχή για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του χώρου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση στην ΕΡΤ ή μέσω του αντίστοιχου YouTube συνδέσμου.

Πηγή: naftemporiki.gr