Είσοδος του αμερικανικού fund Fiera Capital στην Attica Bank με 12 εκατομμύρια ευρώ

Είσοδος του αμερικανικού fund Fiera Capital στην Attica Bank με 12 εκατομμύρια ευρώ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, το αμερικανικό fund Fiera Capital θα επενδύσει 12 εκατ. ευρώ στην Attica Bank, αποκτώντας μερίδιο από τα αδιάθετα ύψους 60 εκατ. ευρώ της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας συγκλήθηκε για να εγκρίνει την είσοδο δύο αμερικανικών funds στην τρέχουσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 735 εκατ. ευρώ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου.

Η είσοδος της Fiera είναι πλέον σίγουρη. Το fund είναι γνωστό στο ελληνικό κοινό από προηγούμενες επενδύσεις του, όπως η αποεπένδυση της Εθνικής Τράπεζας και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Optima Bank. Η Fiera Capital (UK) Limited διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία που ξεπερνούν τα 116,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της 30ής Ιουνίου 2024.

Η συμμετοχή της Fiera θα έχει ως αποτέλεσμα μια μικρή μείωση του ποσοστού που θα αναλάβει ο βασικός ιδιώτης επενδυτής της ΑΜΚ, Thrivest, ο οποίος είναι συμφερόντων Εξάρχου-Μπάκου-Καϋμενάκη. Ο Thrivest αναμένεται να συνεισφέρει 120 εκατ. ευρώ σε μετρητά και έως 60 εκατ. ευρώ από τα αδιάθετα. Εάν εισέλθει και δεύτερο fund στην ΑΜΚ, το ποσοστό της Thrivest θα μειωθεί περαιτέρω, αλλά σε κάθε περίπτωση θα υπερβαίνει το 50% συν μία μετοχή, διασφαλίζοντας έτσι τον έλεγχο της τράπεζας.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου Attica Bank, Ελένη Βρεττού, δήλωσε πως η συμμετοχή της Fiera Capital αποτελεί μια σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης στη διαδικασία μετασχηματισμού της τράπεζας και στην ελληνική οικονομία.

Πηγή: naftemporiki.gr