Ενδιαφέρον για τη Δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στη Θεσσαλονίκη

Ενδιαφέρον για τη Δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, εκδηλώνεται έντονο ενδιαφέρον τόσο από το εξωτερικό όσο και από την Ελλάδα για την ανάπτυξη ενός Επιχειρηματικού Πάρκου-σύγχρονου εμπορευματικού κέντρου συνδυασμένων μεταφορών στο πρώην Στρατόπεδο Γκόνου στη δυτική Θεσσαλονίκη. Οι ερωτήσεις και η επιθυμία συμμετοχής από τους ενδιαφερόμενους ώθησαν στην απόφαση για παράταση της προθεσμίας του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε από τη ΓΑΙΑΟΣΕ, η οποία αρχικά ήταν προγραμματισμένο να λήξει χθες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ και τη ΓΑΙΑΟΣΕ, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ζητούν συμπληρωματικές πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με τον διαγωνισμό, υποβάλλοντας έγγραφες ερωτήσεις μέσω της λειτουργίας της «Επικοινωνίας» του ΕΣΗΔΗΣ, μέχρι τις 01.11.2024. Ο Φάκελος Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος αναμένεται να υποβληθεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 14:00. Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των φακέλων θα πραγματοποιηθεί στις 18.11.2024 στις 11:00.

Η ΓΑΙΑΟΣΕ έχει αναθέσει τη διενέργεια του διαγωνισμού στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ. Η διάρκεια της Σύμβασης Παραχώρησης θα είναι τουλάχιστον τριάντα (30) έτη και ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται περίπου σε 260 εκατ. ευρώ. Η τελική διάρκεια της παραχώρησης και τυχόν παρατάσεις θα καθοριστούν στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του διαδικαστικού φακέλου και θα περιληφθούν στην Πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών.

Η διαδικασία του διαγωνισμού θα προχωρήσει σε δύο φάσεις. Η πρώτη θα αφορά την προεπιλογή υποψηφίων βάσει κριτηρίων τεχνικής και χρηματοοικονομικής ικανότητας, ενώ η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του ανταγωνιστικού διαλόγου με τους προεπιλεγέντες και την υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών.

Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ έχει ολοκληρώσει τις απαραίτητες προκαταρκτικές ενέργειες ωρίμανσης του ακινήτου, περιλαμβάνοντας τη τεχνική και εμπορική έρευνα εναλλακτικών εργαλείων ανάπτυξης, με στόχο να διασφαλίσει την ελκυστικότητα του ακινήτου και να καθορίσει της κατευθύνσεις χωρικής οργάνωσης.

Πηγή: naftemporiki.gr