Γυναίκες Επιχειρηματίες Σε Αγροτικές Περιοχές Συγκεντρώνονται Για Καινοτομία στην Κροατία

Γυναίκες Επιχειρηματίες Σε Αγροτικές Περιοχές Συγκεντρώνονται Για Καινοτομία στην Κροατία

Γυναίκες από αγροτικές περιοχές της Ευρώπης θα συμμετάσχουν τον Νοέμβριο στην Κροατία για την Ακαδημία Γυναικών με θέμα την Αγροτική Καινοτομία. Το πρόγραμμα εστιάζει στις νέες τεχνολογίες και την ανάπτυξη δεξιοτήτων για την ενίσχυση των ευκαιριών. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 21 Νοεμβρίου και αναμένεται να φέρει κοντά γυναίκες με καινοτόμες ιδέες και ηγετικές ικανότητες.

Η Γυναικεία Ακαδημία για την Αγροτική Καινοτομία περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα που προάγουν την επιχειρηματικότητα και τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών. Οι συμμετέχουσες θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια και θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαλέξεις από ειδικούς του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων πρώην κυβερνητικών αξιωματούχων και ανώτατων στελεχών της βιομηχανίας τροφίμων.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή είναι δεκτές έως τις 30 Σεπτεμβρίου, με δικαίωμα συμμετοχής γυναίκες από αγροτικές περιοχές σε 37 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των κρατών μελών της ΕΕ και άλλων περιοχών όπως τα Δυτικά Βαλκάνια και η Ουκρανία. Ειδική προσοχή θα δοθεί σε γυναίκες με εξειδίκευση στη γεωργία, τη μηχανική ή τον οικοτουρισμό, αλλά και σε νεαρούς επαγγελματίες που επιθυμούν να επιστρέψουν στις κοινότητές τους.

Η ατζέντα περιλαμβάνει ενότητες που εστιάζουν στη ψηφιοποίηση και στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, καθώς και στις στρατηγικές χρηματοδότησης. Οι 20 πιο υποσχόμενες υποψήφιες θα λάβουν πλήρη υποτροφία που καλύπτει όλα τα έξοδα συμμετοχής, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες για όλους.

Η πρωτοβουλία αυτή οργανώνεται από την «European Leadership Academy» της Huawei και είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών για την αντιμετώπιση των εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε αγροτικές περιοχές. Οι εκπρόσωποι της Huawei σχολίασαν τη σημασία της τεχνολογίας για την ενδυνάμωση των αγροτικών κοινοτήτων.

Η περσινή διοργάνωση στην Ισπανία υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχής, με τη συμμετοχή γυναικών που επιθυμούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να προσφέρουν στην κοινότητά τους. Ο στόχος είναι να κλείσει το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες, καθώς και ανάμεσα σε αστικές και αγροτικές περιοχές.

Πηγή: newsbomb.gr