Η Είσοδος της METLEN Energy & Metals στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και οι Προοπτικές Ανάπτυξης της Εταιρείας

Η Είσοδος της METLEN Energy & Metals στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και οι Προοπτικές Ανάπτυξης της Εταιρείας

Αναφερόμενος στην είσοδο της METLEN Energy & Metals στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE), ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, Chairman & CEO του ομίλου, δήλωσε: «Αν όλα πάνε καλά, θα υποβάλουμε την αίτηση πριν το τέλος του χρόνου και πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του ’25».

Σε ό,τι αφορά τις τιμές της ενέργειας, τόνισε ότι παραμένουν σε υψηλά επίπεδα τα τελευταία τρία χρόνια στην Ευρώπη, κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου, που σχεδόν τριπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2021. Ο κ. Μυτιληναίος χαρακτήρισε το συγκεκριμένο θέμα ιδιαίτερα σύνθετο, καθώς η παρουσία πολλών ΑΠΕ δεν συνοδεύεται από τις απαραίτητες επενδύσεις σε υποδομές, εντείνοντας τον ανταγωνισμό με τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόσφατη Έκθεση Ντράγκι για την ενέργεια, επισήμανε ότι «αυτό που προτείνεται είναι σπουδαίο για την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά από την άλλη πλευρά, η ΕΕ δεν είναι ακόμη έτοιμη να εφαρμόσει τέτοιου είδους μέτρα, διότι δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα σε πολιτική ένωση. Συνεπώς, οι προτάσεις του Ντράγκι είναι ανεφάρμοστες ή θα απαιτήσουν αρκετά χρόνια για να υλοποιηθούν». Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι το σχέδιο του Ντράγκι είναι «υπερβολικά φιλόδοξο» και δεν είναι πολύ αισιόδοξος για την υλοποίησή του.

Σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της METLEN, ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι η εταιρεία έχει ήδη διπλασιάσει τα μεγέθη της τα τελευταία χρόνια, εστιάζοντας κυρίως στην οργανική ανάπτυξη. Ο στόχος είναι να συνεχίσει αυτή την πορεία, τόσο μέσω οργανικής ανάπτυξης όσο και μέσω εξαγορών. Υπογράμμισε ότι η εταιρεία δείχνει σημάδια υγείας και εξετάζει ευκαιρίες ανάπτυξης στην Ευρώπη συνολικά.

Πηγή: naftemporiki.gr