Πολύ πριν αρχίσει τη δραστηριοποίησή του στην Ελλάδα, ο Αριστείδης Χαλικιάς είχε κερδίσει αναγνώριση στην ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ. Για αρκετά χρόνια, υπηρέτησε ως πρόεδρος και βασικός μέτοχος της Republic Bank of Chicago (RBC), η οποία σήμερα διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους 2,6 δισ. δολαρίων και ελέγχει καταθέσεις 2,25 δισ. δολαρίων, καθιστώντας την 22η μεγαλύτερη τράπεζα στην πολιτεία του Ιλινόις. Παράλληλα, από το 1994 διαχειρίζεται την εταιρεία ακινήτων Intercontinental Real Estate & Development Corporation, εδρεύουσα επίσης στο Σικάγο.
Το 2011, ο Αριστείδης Χαλικιάς αποφάσισε να επενδύσει στην ελληνική αγορά, ιδρύοντας την Intercontinental International (ICI) με βάση το αξιόλογο μοντέλο της αμερικανικής εταιρείας του. Αν και η υγειονομική και οικονομική κατάσταση στη χώρα ήταν δύσκολη, η ICI κατόρθωσε να αντέξει και το 2017 εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ξεκινώντας με ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων από την πρώην Εμπορική Τράπεζα.
Η ανάγκη για ανανέωση κεφαλαίων και η επιθυμία του Χαλικιά για επαναδιοργάνωση του χαρτοφυλακίου στην Ελλάδα οδήγησαν σε μια σημαντική συμφωνία με την BriQ του Ομίλου Φέσσα, που στοχεύει στη συγχώνευση δύο μεσαίων εταιρειών του real estate, με σκοπό τη δημιουργία ενός ισχυρού παράγοντα στον τομέα. Πριν από την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Χαλικιάς κατείχε περίπου το 78% των μετοχών της ICI, και παράλληλα είχε προχωρήσει σε πώληση 17 ακινήτων καθώς και στη μεταβίβαση του 27% των μετοχών στην BriQ για περίπου 70 εκατ. ευρώ συνολικά.
Με την πλήρη απορρόφηση της ICI από την BriQ, ο Αριστείδης Χαλικιάς θα λάβει 1.194 νέες μετοχές της BriQ για κάθε μία από τις μετοχές που κατέχει στην ICI. Στην επαναστατημένη BriQ, που θα έχει εκτιμώμενη αξία περίπου 95 εκατ. ευρώ, ο Χαλικιάς θα ελέγχει σχεδόν το 14,5% του μετοχικού κεφαλαίου, κάτι που συνιστά αξία πάνω από 13,5 εκατ. ευρώ για τον ίδιο. Αυτή η εξέλιξη έρχεται μετά από σημαντική ρευστότητα που έχει αποκτήσει από τις πωλήσεις ακινήτων καθώς και την πρόσφατη πώληση μετοχών στην BriQ.
Πηγή: naftemporiki.gr