Η ΙΛΥΔΑ Καταγράφει Ριζική Ανάπτυξη και Ανάκτηση Δυναμικής στον Χρηματιστήριο

Η ΙΛΥΔΑ Καταγράφει Ριζική Ανάπτυξη και Ανάκτηση Δυναμικής στον Χρηματιστήριο

Ήδη από την ίδρυσή της πριν 32 χρόνια, η ΙΛΥΔΑ έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στον τομέα των λογισμικών. Το 2004, η εταιρεία μπήκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, επισημαίνοντας την ανάπτυξη που υπήρχε στη διάρκεια εκείνης της περιόδου. Παρόλες τις προκλήσεις και τις δυσκολίες, όπως η συνεργασία με τον σταθμό ALTER, η ΙΛΥΔΑ κατάφερε να επανέλθει και να γίνει κερδοφόρα, εκμεταλλευόμενη την άνθιση του κλάδου.

Ο Βασίλης Ανυφαντάκης, ο οποίος είναι ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας με ποσοστό 47,1%, βλέπει τη μετοχή της ΙΛΥΔΑ να φτάνει στα πιο υψηλά επίπεδα από το 2010, με την κεφαλαιοποίηση να ανέρχεται στα 18 εκατ. ευρώ, καθώς ο τίτλος σκαρφάλωσε άνω των 2 ευρώ τις τελευταίες ημέρες. Η θετική αυτή πορεία σχετίζεται με τις ευοίωνες προοπτικές για το 2024 και πέρα. Η φετινή αύξηση της μετοχής κατά 50% υποδηλώνει ένα ευνοϊκό χρηματιστηριακό κλίμα.

Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου είναι εντυπωσιακά, με EBITDA 1,6 εκατ. ευρώ (+75% σε σύγκριση με το 2023), τζίρο 2,8 εκατ. ευρώ (+35%) και καθαρά κέρδη 1,1 εκατ. ευρώ (+79%). Επιπλέον, τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 32%, φτάνοντας τα 9,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο δανεισμός παραμένει σχεδόν μηδενικός. Τα ταμειακά διαθέσιμα ξεπερνούν το 1,9 εκατ. ευρώ και το περιθώριο λειτουργικού κέρδους είναι ιδιαίτερα υψηλό, στο 57% από 44% πέρυσι.

Ο Βασίλης Ανυφαντάκης σχεδιάζει να επωφεληθεί από τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης, προκειμένου να ασχοληθεί με έργα σε τομείς όπως η εκπαίδευση και η υγεία, προσβλέποντας στην ανάληψη περισσότερων συμβάσεων. Επίσης, η κρητική επιχείρηση απολαμβάνει μια ελκυστική αποτίμηση, με δείκτη P/E μόλις 10,8x, παρέχοντας άνεση σε σχέση με τους εγχώριους και ευρωπαϊκούς ανταγωνιστές της.

Πηγή: naftemporiki.gr