Ιστορικά Υψηλά για τη Μετοχή της Titan Cement στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ιστορικά Υψηλά για τη Μετοχή της Titan Cement στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Η μετοχή της Titan Cement συνεχίζει να καταρρίπτει ρεκόρ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σημείωσε αύξηση τουλάχιστον 4,4%, φτάνοντας τα 35,5 ευρώ. Αυτή η ανοδική τάση συνοδεύεται από έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον, με 57.667 μετοχές να έχουν διακινηθεί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, αξίας τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ, ποσό που ήδη ξεπερνά τον μέσο ημερήσιο τζίρο του 2024.

Τα αποτελέσματα της εταιρείας για το πρώτο εξάμηνο του 2024 δείχνουν αύξηση στις πωλήσεις κατά 7,6%, φτάνοντας τα 1,3 δισ. ευρώ, και αύξηση EBITDA κατά 16,7% στα 281,4 εκατ. ευρώ. Η καθαρή κερδοφορία σημείωσε επίσης εντυπωσιακή ανάπτυξη 34,1%, φτάνοντας τα 148,7 εκατ. ευρώ. Η αγορά των ΗΠΑ παραμένει η κύρια πηγή εσόδων, με πωλήσεις 774 εκατ. ευρώ και EBITDA 164 εκατ. ευρώ κατά το α’ εξάμηνο.

Μεγάλο ρόλο στην αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος για την Titan Cement παίζει η προοπτική της εισαγωγής της αμερικανικής θυγατρικής Titan America στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Αυτή η εξέλιξη έχει δημιουργήσει ένα θετικό αφήγημα για την εταιρεία, γεγονός που αναγνωρίζεται από αναλυτές. Η NBG Securities προτείνει νέα τιμή-στόχο στα 41 ευρώ για τη μετοχή, σημειώνοντας ότι υπάρχει discount 9% στην αξία της σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

Σημαντικό είναι ότι η απόδοση της μετοχής στο 9μηνο του 2024 προσεγγίζει το 60%, με την κεφαλαιοποίηση της Titan Cement να ξεπερνά τα 2,7 δισ. ευρώ. Παρά την ανοδική πορεία, η μετοχή εξακολουθεί να είναι ελκυστική για τους επενδυτές, καθώς ο δείκτης P/E δεν υπερβαίνει το 8x.

Πηγή: naftemporiki.gr