Ο ΟΤΕ διατηρεί τη θέση του στον δείκτη βιώσιμης ανάπτυξης FTSE4Good για 16η χρονιά

Ο ΟΤΕ διατηρεί τη θέση του στον δείκτη βιώσιμης ανάπτυξης FTSE4Good για 16η χρονιά

Ο ΟΤΕ έχει αναγνωριστεί για 16η συνεχή χρονιά στον διεθνή δείκτη βιώσιμης ανάπτυξης FTSE4Good Emerging, σημειώνοντας σταθερές και υψηλές επιδόσεις στα κριτήρια ESG. Στη διαδικασία αξιολόγησης της FTSE Russel, η εταιρεία κατατάχθηκε στο 5% των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών με τη μεγαλύτερη βαθμολογία, υπερβαίνοντας τον μέσο όρο των σχετικών βαθμολογιών ανά πυλώνα ESG. Ο FTSE4Good Emerging περιλαμβάνει 713 κορυφαίες εταιρείες από διάφορους τομείς, με 40 από αυτές να προέρχονται αποκλειστικά από την τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Η Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ, δήλωσε ότι η διαρκής συμμετοχή στην FTSE4Good αναγνωρίζει τις πρακτικές που ενσωματώνουν τη βιώσιμη ανάπτυξη στην επιχειρηματική στρατηγική του ΟΤΕ. Υπογράμμισε ότι οι δράσεις της εταιρείας, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, είναι προσανατολισμένες προς τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος και τη θετική κοινωνική και περιβαλλοντική επίδραση.

Οι δεσμεύσεις του Ομίλου ΟΤΕ εστιάζουν σε τέσσερις στρατηγικές προτεραιότητες, που είναι σύμφωνες με αυτές του Ομίλου Telekom: Κλιματική Ουδετερότητα, Κυκλική Οικονομία, Συμπερίληψη και Ίσες Ευκαιρίες στην εργασία, και Ψηφιακή Κοινωνία για Όλους. Η πρόοδος των δράσεων αυτών έχει καταγραφεί στον Ενιαίο Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης του 2023.

Οι αξιολογήσεις της FTSE Russell για τις εταιρείες που επιτυγχάνουν να ενταχθούν στον δείκτη καταγράφονται και γνωστοποιούνται σε διεθνείς επενδυτές, ενισχύοντας τη σημασία των παραμέτρων ESG στην επενδυτική στρατηγική τους. Παράλληλα, ο ΟΤΕ συμμετέχει και σε άλλους δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης, όπως τον δείκτη “Prime” Corporate ESG Performance στο ISS-ESG, το MSCI ESG Research, και τον 2023 Bloomberg LP Gender-Equality Index (GEI).

Η σειρά δεικτών FTSE4Good δημιουργήθηκε από την FTSE Russell και χρησιμοποιείται ευρέως από φορείς της αγοράς για την ανάπτυξη και αξιολόγηση κοινωνικά υπεύθυνων επενδυτικών προϊόντων. Η ανεξάρτητη συμβουλευτική επιτροπή ESG της FTSE Russell καθορίζει τα κριτήρια αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας ότι η μεθοδολογία και τα προϊόντα δεικτών τηρούν υψηλά πρότυπα και ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς.

Πηγή: naftemporiki.gr