Προηγμένη Εκπαίδευση Διαμεταφορέα για την Ανάπτυξη της Εφοδιαστικής Αλυσίδας στην Ελλάδα

Προηγμένη Εκπαίδευση Διαμεταφορέα για την Ανάπτυξη της Εφοδιαστικής Αλυσίδας στην Ελλάδα

Με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει στην ανάπτυξη της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς & Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος (ΣΥΝΔΔΕ&L) συνεργάζεται με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για την προώθηση της δια βίου μάθησης.

Μια από τις πρόσφατες πρωτοβουλίες είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Προηγμένη Εκπαίδευση Διαμεταφορέα”, το οποίο εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. (Κέντρο Εκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.). Το πρόγραμμα έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με καθηγητές των πανεπιστημίων ΕΚΠΑ, ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και ΠΑΝΤΕΙΟΥ.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος θα είναι τριών μηνών, με 126 διδακτικές ώρες, ενώ την επιστημονική επιμέλεια θα αναλάβει ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, κ. Ευστάθιος Χατζηευθυμιάδης. Επιπλέον, ο ΣΥΝΔΔΕ&L σε συνεργασία με το ΚΕΔΙΒΙΜ, τα πανεπιστήμια ΕΚΠΑ, ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και ΠΑΝΤΕΙΟ, έχει ετοιμάσει έναν εκτενή φάκελο θεμάτων που θα καλυφθούν στο πρόγραμμα.

Για τη χρηματοδότηση του προγράμματος, έχουν απευθυνθεί στους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι πόροι του Εθνικού σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, Ελλάδα 2.0, ώστε το πρόγραμμα να υλοποιηθεί και μέσω ΔΥΠΑ, προσφέροντας επιδότηση στους συμμετέχοντες.

Πηγή: naftemporiki.gr