Quest Συμμετοχών απόκτηση πλειοψηφίας στη Μπενρουμπή Α.Ε. με επενδυτικό σχέδιο έως το 2024

Quest Συμμετοχών απόκτηση πλειοψηφίας στη Μπενρουμπή Α.Ε. με επενδυτικό σχέδιο έως το 2024

Η Quest Συμμετοχών προχώρησε σε συμφωνία για την αγορά του 70% του μετοχικού κεφαλαίου της Μπενρουμπή Α.Ε. με τίμημα 27,2 εκατομμύρια ευρώ. Η συνολική επένδυση μπορεί να φτάσει έως 29,2 εκατομμύρια ευρώ μέσα στον επόμενο χρόνο, καθώς υπάρχει πρόβλεψη για επιπλέον πληρωμές προς τους μετόχους μειοψηφίας, ανάλογα με τα μελλοντικά αποτελέσματα της εταιρείας. Η συμφωνία περιλαμβάνει και δυνατότητα απόκτησης του υπόλοιπου 30% το 2027.

Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας υπόκειται σε προϋποθέσεις και απαιτεί τις απαραίτητες γνωστοποιήσεις ή εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές. Για το 2023, η Μπενρουμπή Α.Ε. παρουσίασε πωλήσεις 25 εκατομμυρίων ευρώ, EBITDA 5,2 εκατομμυρίων ευρώ και EBT 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ προβλέπεται αύξηση των μεγεθών αυτών για το 2024.

Η Μπενρουμπή Α.Ε. διαθέτει πλούσια ιστορία 140 ετών στον τομέα του οικιακού εξοπλισμού, κατέχοντας ηγετική θέση στη διανομή ηλεκτρικών και οικιακών συσκευών, καθώς και σε προϊόντα προσωπικής περιποίησης. Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος για τη Quest Holdings στη συγκεκριμένη συναλλαγή είναι η Grant Thornton, ενώ νομικός σύμβουλος είναι το γραφείο Lambadarios Law Firm. Αντίστοιχα, η Deloitte υπηρέτησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Μπενρουμπή Α.Ε., ενώ το γραφείο POTAMITIS/VEKRIS ανέλαβε νομική συμβουλευτική.

Πηγή: naftemporiki.gr