Σημαντική Ανάπτυξη και Επενδύσεις στην ISOMAT για το 2024 και Μετά

Σημαντική Ανάπτυξη και Επενδύσεις στην ISOMAT για το 2024 και Μετά

Η εταιρεία ISOMAT, η οποία εξειδικεύεται στην παραγωγή δομικών χημικών και χρωμάτων, συνεχίζει να προγραμματίζει θετική ανάπτυξη και για το 2024, επενδύοντας 23,5 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2024-2027. Το καλοκαίρι ενεργοποίησε πιλοτικά τη νέα μονάδα παραγωγής EPS (διογκωμένη πολυστερίνη) στην έδρα της στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης. Αυτή η μονάδα, που έχει τεχνολογικά προηγμένο εξοπλισμό και εκτείνεται σε 4.500 τ.μ., λειτουργεί με μηδενικές άμεσες εκπομπές CO2, καθώς η παραγωγή ατμού βασίζεται αποκλειστικά σε ηλεκτρική ενέργεια, κύρια από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Σημαντικό τμήμα του επενδυτικού προγράμματος θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία τρίτης γραμμής παραγωγής κονιαμάτων, ώστε να επιτευχθεί αύξηση της παραγωγικότητας κατά 35%. Επιπλέον, σχεδιάζονται βελτιώσεις στην αυτοματοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας και στο σύστημα επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων.

Ο πρόεδρος του ομίλου, Στέφανος Τζιρίτης, και ο διευθύνων σύμβουλος, Θάνος Τζιρίτης, αποκάλυψαν ότι η ISOMAT εξετάζει πιθανές εξαγορές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Παρά τη δυσκολία της κλιματικής αλλαγής στην οικοδομική δραστηριότητα, η ελληνική θυγατρική εμφανίζει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης πωλήσεων, με την πρόβλεψη ότι θα διατηρηθεί η αυξητική τάση και στην κερδοφορία το 2023.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου το 2023 ανήλθε στα 107,2 εκατ. ευρώ, με το 80% περίπου να προέρχεται από την ελληνική αγορά και με εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 80 χώρες, κατατάσσοντας τον δείκτη εξωστρέφειας στο 50%. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν στα 17 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση άνω του 17% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η ISOMAT διαθέτει τρεις μονάδες παραγωγής, με μία στην Ελλάδα και δύο σε Ρουμανία και Σερβία. Επίσης, έχει πέντε εμπορικές θυγατρικές σε χώρες όπως η Γερμανία και η Τουρκία. Η στρατηγική ανάπτυξής της για διεθνοποίηση περιλαμβάνει αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, με σκοπό επίσης την προσφορά ολοκληρωμένων λύσεων στους πελάτες της.

Η εταιρεία, με προσωπικό 653 ατόμων, περιλαμβάνει 109 μηχανικούς και χημικούς, με 446 από αυτούς να εργάζονται στην Ελλάδα. Η συνεχής επένδυση στην Έρευνα & Ανάπτυξη ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία της.

Πηγή: naftemporiki.gr