Σημαντική Επένδυση στην Ανάπλαση του Ελληνικού από την LAMDA DEVELOPMENT

Σημαντική Επένδυση στην Ανάπλαση του Ελληνικού από την LAMDA DEVELOPMENT

Η εταιρεία LAMDA DEVELOPMENT ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμβόλαιο αγοραπωλησίας με την SKITI ENTERPRISES COMPANY LIMITED, η οποία ανήκει στην οικογένεια του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου. Η συμφωνία αφορά την πώληση οικοπέδων που βρίσκονται εντός του έργου του Ελληνικού και προορίζονται για την ανάπτυξη κατοικιών, γραφειακών χώρων και ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος με διεθνές πρόγραμμα.

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε περίπου 120 εκατ. ευρώ, με τη συνολική επένδυση βελτιστοποιημένη να φτάνει τα 500 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της LAMDA DEVELOPMENT. Τα οικόπεδα είναι απέναντι από το Γκολφ Γλυφάδας και επιτρέπουν μέγιστη δόμηση 85.658 τ.μ., κατανέμοντάς την σε τρεις βασικές χρήσεις: 30.000 τ.μ. για οικιστικές αναπτύξεις, 35.658 τ.μ. για γραφειακούς χώρους, και 20.000 τ.μ. για εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η εφαρμογή της συμφωνίας περιλαμβάνει επίσης την ανάληψη των προβλεπόμενων έργων υποδομών, των οποίων το κόστος εκτιμάται σε 150 ευρώ ανά τ.μ., εκτός από το κόστος υλοποίησης του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Η αξία των οικοπέδων στα βιβλία της LAMDA DEVELOPMENT στις 30.06.2024 ανέρχονταν σε 37 εκατ. ευρώ, ενώ ο Όμιλος αναμένεται να αναγνωρίσει λογιστικό κέρδος προ φόρων περίπου 82 εκατ. ευρώ.

Η LAMDA DEVELOPMENT χαρακτήρισε τη συμφωνία σημαντική για την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης του έργου, προσφέροντας μια νέα διάσταση στην ήδη θετική πορεία του. Ο Γιώργος Προκοπίου σχολίασε πως κύριο χαρακτηριστικό της επένδυσης είναι η ευαισθησία στο σχεδιασμό των κατασκευών, σεβόμενο την ελληνική αρχιτεκτονική και προωθώντας τη σημασία της εκπαίδευσης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development, Οδυσσέας Αθανασίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του δεύτερου μέρους της στρατηγικής συνεργασίας με τον κ. Προκοπίου. Αυτή η συνεργασία αναδεικνύει την υπεραξία του έργου του Ελληνικού και ενισχύει τη στρατηγική ανάπτυξης της περιοχής, με συνολικά έσοδα από δύο συναλλαγές πώλησης οικοπέδων που ανέρχονται σε 226 εκατ. ευρώ.

Πηγή: naftemporiki.gr