Στενότερο Εύρος Τιμών Στη Διεθνή Προσφορά Μετοχών Της Εθνικής Τράπεζας

Στενότερο Εύρος Τιμών Στη Διεθνή Προσφορά Μετοχών Της Εθνικής Τράπεζας

Σήμερα, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανακοίνωσε τη νέα απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με το placement της Εθνικής Τράπεζας. Στη συνεδρίασή του στις 1 Οκτωβρίου 2024, εγκρίθηκε ένα στενότερο εύρος τιμών για τη διεθνή προσφορά, το οποίο ορίζεται από 7,40 ευρώ έως 7,65 ευρώ ανά προσφερόμενη μετοχή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι διαχειριστές της προσφοράς έχουν ήδη λάβει παραγγελίες που υπερβαίνουν σημαντικά τις προσφερόμενες μετοχές εντός αυτού του εύρους τιμών. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αιτήσεις που βρίσκονται κάτω από το ελάχιστο όριο δεν θα αναγνωριστούν κατά την κατανομή των μετοχών.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που δημοσιεύθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το αρχικό εύρος τιμών είχε καθοριστεί μεταξύ 7,30 και 7,95 ευρώ, ενώ την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης η τιμή κλεισίματος ήταν 7,844 ευρώ. Η ενέργεια αυτή του ΤΧΣ αποσκοπεί στο να ενθαρρύνει τους επενδυτές να αυξήσουν τις προσφορές τους, με στόχο την μεγιστοποίηση του οφέλους του Δημοσίου από την προγραμματισμένη αποεπένδυση μέσω αυτής της διαδικασίας.

Σχετικά με τα επόμενα βήματα του placement, το βιβλίο προσφορών θα κλείσει σήμερα στις 16:00. Αμέσως μετά, το ΤΧΣ θα συνεδριάσει ξανά για να αποφασίσει την κατανομή των 91.471.515 μετοχών, λαμβάνοντας υπόψη τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά κριτήρια. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στους επενδυτές με μακροχρόνιο ορίζοντα, όπως συνταξιοδοτικά ταμεία, ενώ θα προσπαθήσουν να βρουν τη σωστή ισορροπία μεταξύ υψηλής ποιότητας инвестιτών και ανταγωνιστικών τιμών.

Πηγή: naftemporiki.gr