Στόχος ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης του έργου στο Ελληνικό το 2026

Στόχος ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης του έργου στο Ελληνικό το 2026

Η διοίκηση της Lamda Development παραμένει προσηλωμένη στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου στο Ελληνικό, με στόχο το 2026 ή το 2027. Σύμφωνα με δηλώσεις των Χάρη Γκορίτσα (CFO) και Απόστολου Ζαφόλια (Chief Strategy & IR Officer), αυτή η επιδίωξη είναι εφικτή παρά τις προκλήσεις που προκύπτουν από την υψηλή ζήτηση για κατασκευές που έχει οδηγήσει σε ελλείψεις σε πόρους και καθυστερήσεις.

Προβλέπεται ότι το 2025 οι επενδύσεις θα ενταθούν, ώστε να προωθηθούν οι υποδομές και τα κτιριακά έργα. Από την έναρξή του έργου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024, οι συνολικές κεφαλαιουχικές δαπάνες (CAPEX) έχουν φτάσει τα 419 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, η διοίκηση φάνηκε ικανοποιημένη από την πορεία των εμπορικών της κέντρων, όπως το The Mall Athens, το Golden Hall, το Mediterranean Cosmos και το Designer Outlet. Ο Γκορίτσας ανέφερε ότι η καταναλωτική δαπάνη στα εμπορικά κέντρα του ομίλου έχει αυξηθεί κατά 4% σε σχέση με πέρυσι.

Τα λειτουργικά αποτελέσματα πριν από αποτιμήσεις και λοιπές αναπροσαρμογές (Retail EBITDA) των τεσσάρων εμπορικών κέντρων ανήλθαν σε 44 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 8% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2023. Ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων ανήλθε σε 375 εκατ. ευρώ, με αύξηση 6%, ενώ οι επισκέπτες ανήλθαν σε 11,6 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 2%.

Η συνολική αξία του χαρτοφυλακίου (GAV) της Lamda Malls, η οποία περιλαμβάνει τα τέσσερα λειτουργικά εμπορικά κέντρα και τα δύο υπό κατασκευή στο Ελληνικό, ανήλθε στις 30 Ιουνίου 2024 σε 1,485 δις. ευρώ, με την αξία των τεσσάρων σε λειτουργία να διαμορφώνεται σε 1,149 δις. ευρώ.

Πηγή: newsbomb.gr