Στρατηγική Συγχώνευση Intracom Properties και Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας για Επέκταση στην Αγορά Ακινήτων και Ασφαλειών

Στρατηγική Συγχώνευση Intracom Properties και Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας για Επέκταση στην Αγορά Ακινήτων και Ασφαλειών

Η Intracom Holdings ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης των Intracom Properties και Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας (ΚΛΜ), με την απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη, η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η Intracom Properties, που κατέχει το 81,49% της Intracom Holdings και το 60,115% της ΚΛΜ, στοχεύει μέσω αυτής της συγχώνευσης στην ενίσχυση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της. Ωστόσο, η δραστηριοποίησή της δεν περιορίζεται μόνο στον τομέα των ακινήτων. Έχει επίσης συμφωνήσει για την εξαγορά της Ευρώπη Ασφαλιστικής, με στόχο την είσοδό της στη χρηματοπιστωτική αγορά, κυρίως στον τομέα των ασφαλίσεων.

Κατόπιν της συγχώνευσης, η απόκτηση της Ευρώπη Ασφαλιστικής, που θα πραγματοποιηθεί από την Intracom Properties, θα επιταχύνει και θα απλοποιήσει τη διαδικασία. Όπως έχει τονιστεί, αυτή η εξαγορά, εφόσον εγκριθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, αποτελεί στρατηγικής σημασίας κίνηση. Η Ευρώπη Ασφαλιστική διαθέτει όλες τις αναγκαίες άδειες για ασφαλιστικές υπηρεσίες σε διάφορους κλάδους, κάτι που θα ενισχύσει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας που θα προκύψει από τη συγχώνευση.

Η έγκριση της συγχώνευσης θα ληφθεί κατά τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων και έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν σύντομα, καθώς η 31η Ιουλίου 2024 ορίστηκε ως ημερομηνία σύνταξης Ισολογισμού Μετασχηματισμού. Η διοίκηση του Ομίλου Κόκκαλη υπογραμμίζει ότι η συγχώνευση αυτή θα δημιουργήσει κρίσιμες συνεργίες και θα ενοποιήσει τις λειτουργίες και το ανθρώπινο δυναμικό των δύο εταιριών, με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας και τη μείωση των λειτουργικών εξόδων.

Ανάμεσα στις άλλες κινήσεις που έχουν αναφερθεί, περιλαμβάνεται η μετονομασία της νέας εταιρείας σε Ευρώπη Holdings και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της με μετρητά, επιτρέποντας στον Ν. Μακρόπουλο, μοναδικό μέτοχο της Ευρώπη Ασφαλιστικής, να αποκτήσει τουλάχιστον 10,3% επί του τελικού μετοχικού κεφαλαίου.

Πηγή: newsbomb.gr