Συμφωνία για τη Δημιουργία Εμπορικού Πάρκου Λιανικής στο Ελληνικό

Συμφωνία για τη Δημιουργία Εμπορικού Πάρκου Λιανικής στο Ελληνικό

Προσύμφωνο αγοραπωλησίας διηρημένων οριζόντιων ιδιοκτησιών υπέγραψε η «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε» με την εταιρεία TRADE ESTATES για την ανάπτυξη ενός Εμπορικού Πάρκου Λιανικής (Retail Park) στο Commercial Hub, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Lamda Development. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι την 14.10.2024, η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε. υπέγραψε προσύμφωνο αγοραπωλησίας με την TRADE ESTATES Α.Ε.Ε.Α.Π. (μέλος του Ομίλου FOURLIS), στο πλαίσιο της υλοποίησης του μεγαλύτερου και πιο σύγχρονου εμπορικού κέντρου της Ελλάδας, του The Ellinikon Mall.

Η συνολική αξία της συμφωνίας ανέρχεται σε €31 εκ., με συνολική επένδυση που εκτιμάται στα €75 εκ. Με την υπογραφή του προσυμφώνου, καταβλήθηκε ποσό προκαταβολής ύψους €4,5 εκ., ενώ, σύμφωνα με τη συμφωνία, το 75% του συνολικού τιμήματος θα καταβληθεί εντός του 2025, με το υπόλοιπο να καταβάλλεται κατά την ολοκλήρωση του έργου.

Το Retail Park θα περιλαμβάνει μεγάλης επιφάνειας καταστήματα (“Big Boxes”) με διεθνείς μισθωτές, όπως η IKEA, και θα συντελέσει στην ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου εμπορικού προορισμού στο Ελληνικό. Η ολοκλήρωση του The Ellinikon Mall σε συνδυασμό με το Retail Park θα ενισχύσει σημαντικά τον τομέα του λιανικού εμπορίου, προσφέροντας στους καταναλωτές μοναδικούς εμπορικούς χώρους με διεθνή brands. Οι δύο αυτές αναπτύξεις θα προχωρήσουν με ενιαίο χρονοδιάγραμμα, εξασφαλίζοντας παράλληλη έναρξη λειτουργίας τους.

Πηγή: naftemporiki.gr