Το δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο Reuters σημειώνει πως οι δικηγόροι του Εθνικού Συμβουλίου της Γαλλίας ενέκριναν τροποποιητική εγκύκλιο, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την κλιματική αλλαγή, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί από το γαλλικό Κοινοβούλιο.

Στόχος του νομοσχεδίου είναι η επίτευξη μείωσης των εκπεμπόμενων ρύπων κατά 40 τοις εκατό έως το 2030 σε σχέση με τα επίπεδα του 1990. Η νέα εγκύκλιος προβλέπει την επιχορήγηση 2.500 ευρώ για την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου με αντάλλαγμα την απόσυρση ενός παλιού αυτοκινήτου με ρυπογόνο κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Εάν τελικά η συγκεκριμένη εγκύκλιος εγκριθεί από το κοινοβούλιο η Γαλλία θα γίνει η πρώτη χώρα παγκοσμίως που θα συνδέσει την ανάγκη για γρήγορη απόσυρση των αυτοκινήτων παλιάς τεχνολογίας με την επιβεβλημένη αλλαγή νοοτροπίας στη φιλοσοφία των αστικών μετακινήσεων.

Η κίνηση υποστηρίζεται θερμά από την Γαλλική Ομοσπονδία Ποδηλατών με τον πρόεδρό της Olivier Schneider να τονίζει πως είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζεται πως η λύση για την προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι απλά η δημιουργία πιο «πράσινων» αυτοκινήτων αλλά η μείωση του απόλυτου αριθμού των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν.

Πηγή: patrastimes.gr