Η εν λόγω πληρωμή αφορά στο δίμηνο Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου

Μια «ανάσα» πριν την καταβολή της τελευταίας δόσης του επιδόματος παιδιού βρίσκονται χιλιάδες δικαιούχοι. Συγκεκριμένα, το επίδομα παιδιού θα καταβληθεί από τον ΟΠΕΚΑ την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου και όχι του Ιανουαρίου, όπως ήταν αρχικά. Η πληρωμή αυτή αφορά στο δίμηνο Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι για να λάβουν οι δικαιούχοι την έκτη διμηνιαία δόση από το Επίδομα Παιδιού, θα πρέπει να έχουν υποβάλει τις αιτήσεις τους έως την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου. Η αίτηση πρέπει να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020
και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση. Για να χορηγηθεί από τον ΟΠΕΚΑ θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Οι αιτούντες μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο του ΟΠΕΚΑ και να διαβάζουν τις συχνές ερωτήσεις και τις σχετικές απαντήσεις που δίδονται από τον οργανισμό και στοχεύουν σε τυχόν διευκρινίσεις γύρω από το επίδομα παιδιού.

Πηγή: patrastimes.gr