Συνεχίζονται οι πληρωμές έως και την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου από το υπουργείο Εργασίας, το οποίο από την Παρασκευή προχωρεί στην εξόφληση όλων των υποχρεώσεων από το 2020, αλλά και των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού του 2021.

Οι πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν αυτή την εβδομάδα, αναλυτικά είναι οι εξής:

Την Πέμπτη αναμένεται η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας (ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ) για τον Δεκέμβριου του 2020.

Σημειώνεται ότι βάσει όσων προβλέπουν σχετικές υπουργικές αποφάσεις, οι δηλώσεις για ένταξη στον μηχανισμό “Συν-Εργασία” (β΄ φάση) θα πρέπει να υποβληθούν έως σήμερα, 31 Ιανουαρίου. Όσον αφορά στις δηλώσεις για τη “Συν-Εργασία” (α΄φάση) για τον μήνα Ιανουάριο, πρέπει να υποβληθούν έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Επίσης, θα δοθούν οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού σε όσους εργαζομένους μπήκαν σε αναστολή τον Ιανουάριο. Υπενθυμίζεται πως οι δηλώσεις αναστολών από εργοδότες και εργαζόμενους συνεχίζονται έως και σήμερα Κυριακή, 31 Ιανουαρίου. Όλοι όσοι δηλωθούν έως και σήμερα σε αναστολή σύμβασης εργασίας θα πληρωθούν την αποζημίωση ειδικού σκοπού την ερχόμενη Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου. Βάσει υπολογισμού είναι τα 534 ευρώ για όσους παρέμειναν σε αναστολή 30 ημέρες εντός Ιανουαρίου. Διαφορετικά θα δοθεί αναλογία, δηλαδή 17,8 ευρώ ανά ημέρα.

Την Πέμπτη θα δοθεί και η αναλογία του Δώρου Χριστουγέννων για τον μήνα Δεκέμβριο 2020 για τους δικαιούχους οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας – Μηχανισμός «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Τέλος την ίδια ημέρα θα δοθούν και οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου στους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών έως τις 10 Ιανουαρίου.

Πηγή: patrastimes.gr