«Κάντε υπομονή μία εβδομάδα». Αυτό απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να θεσπιστούν προνόμια στους εμβολιασμένους πολίτες, κατά τις δηλώσεις μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Επιπρόσθετα, με φόντο τη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού, ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν.

«Είναι βέβαιο ότι αφού φτάσαμε σε ένα σημείο που αυτοί που θέλουν να εμβολιαστούν πάνε με μεγάλη προθυμία να το κάνουν, πρέπει να σκεφτούμε πιο δημιουργικά πώς θα προσεγγίσουμε συμπολίτες μας οι οποίοι μπορεί να μην έχουν πάρει ακόμα αυτή την απόφαση. Θέλω βέβαια να πω ότι σταθερά και στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας τα ποσοστά εμβολιασμών αυξάνονται», είπε ο πρωθυπουργός.

 Μετάλλαξη Δέλτα: Νέα έκκληση για εμβολιασμούς

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού και απήυθυνε έκκληση στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν.

«Στο ζήτημα του κορονοϊού εκφράστηκε ικανοποίηση για την πρόοδο των εμβολιασμών σε όλη την ΕΕ. Υπήρξε αναγνώριση πως ως Ευρώπη καλύψαμε το χαμένο έδαφος και μπορέσαμε να προμηθευθούμε επαρκείς δόσεις ώστε όλοι οι ενήλικοι πολίτες να μπορούν να εμβολιαστούν με όλα τα σκευάσματα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Σε ό,τι αφορά στη μετάλλαξη τύπου Δέλτα, στην δική μου παρέμβαση υποστήριξα πως δεν πρέπει να πάμε σε λογική νέων περιορισμών, αλλά αντιθέτως να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς», συνέχισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως: «Το είπα και χθες, όσοι έχουν εμβολιαστεί είναι προστατευμένοι, οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Πρέπει και στην χώρα μας να απευθυνθούμε τόσο προς τους νέους, όσο και προς τις μεγαλύτερες ηλικίες να σπεύσουν να εμβολιαστούν».

Τι είπε ο πρωθυπουργός για το δημοσίευμα του Bloomberg

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο πρωθυπουργός κλήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος επέπληξαν την Ελλάδα και άλλες χώρες για χαλαρά μέτρα στην υποδοχή τουριστών, λέγοντας: «Πράγματι η Μέρκελ αναφέρθηκε στο ότι υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που δέχονται το εμβόλιο Sputnik. Είμαστε υποχρεωμένοι να δεχθούμε όλα τα εμβόλια που έχει αναγνωρίσει η ΕΕ, αλλά μπορούμε να δεχθούμε και άλλα. Και αυτό ακριβώς κάνουμε. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να κάνουμε πολλούς ελέγχους στα σύνορα. Ο μόνος τρόπος για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού είναι ο εμβολιασμός».

«Δεν μας δημιουργεί τεράστια ανησυχία η παράλλαξη Δέλτα αλλά εάν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί είναι πολύ πιθανό να κολλήσει» είπε ακόμα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «θα πετύχουμε το στόχο μας όσον αφορά τον εμβολιασμό του πληθυσμού». «Έχουμε κάνει ως κυβέρνηση ότι έπρεπε για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Θα φτάσουμε στο στόχο ανοσοποίησης που έχουμε θέσει. Καταλαβαίνω όσους εξέφρασαν έναν αρχικό προβληματισμό για τα εμβόλια. Δεν είναι πολλοί οι αρνητές των εμβολίων» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: patrastimes.gr