Στην πατρογονική γη της οικογένειάς του βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρώην πρωθυπουργός, βουλευτής Αχαΐας, Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συνάντησής του με τον Δήμαρχο Ερυμάνθου, Θεόδωρο Μπαρή.

Τον κ. Παπανδρέου υποδέχτηκαν στο Δημαρχείο, στη Χαλανδρίτσα, ο Δήμαρχος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Κουραχάνης, οι αντιδήμαρχοι, Ζώης Μαρτζάκλης, Παναγιώτης Λαλιώτης, Διονύσης Γεωργαντόπουλος και Θανάσης Παπαναγιώτου, ο δημοτικός σύμβουλος Δ.Ε. Καλεντζίου, Γιώργος Παρασκευόπουλος και η γενική γραμματέας του Δήμου, Ελένη Γκοτσοπούλου με τους οποίους ακολούθησε διεξοδική συζήτηση για τα θέματα της περιοχής.

Αρχικά ο κ. Μπαρής ενημέρωσε τον πρώην πρωθυπουργό για τρέχοντα ζητήματα, όπως η διαχείριση της καθημερινότητας και τα προβλήματα από την έλλειψη πόρων και προσωπικού, οι προτάσεις χρηματοδότησης έργων που έχουν υποβληθεί προς έγκριση στο πρόγραμμα «Τρίτσης», η λειτουργία του Φράγματος Πείρου- Παραπείρου, η υδροδότηση οικισμών και η προσπάθεια αναπτυξιακής και τουριστικής αξιοποίησης της παραλίμνιας περιοχής, το πάγιο αίτημα του Δήμου να χαρακτηριστεί ως ορεινός, η ανάγκη αξιοποίησης του «Ξενία» στο Καλέντζι, οι προσπάθειες διεύρυνσης της Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας, καθώς και ο τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο, καθώς ο Δήμος Ερυμάνθου πανελλαδικά υπήρξε παράδειγμα ΟΤΑ, όσον αφορά στη διαχείριση του κορωνοϊού στο σχολικό περιβάλλον και στις εκπαιδευτικές του δομές.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τα αγροτικά ζητήματα της περιοχής, εστιάζοντας στην ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών που αφορούν κυρίως, στην άρδευση, στη βελτίωση του αγροτικού οδικού δικτύου, στην ανάγκη στήριξης των αγροτικών προϊόντων που επλήγησαν από την πανδημία, κ.α, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα έργα οδικής ασφάλειας με έμφαση την Πατρών- Τριπόλεως (111) και βελτιωτικών παρεμβάσεων της Παράκαμψης του Φράγματος.

Κλείνοντας την ενημέρωση ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου για τη διαχρονική αγαστή τους συνεργασία, ζήτησε τη συμβολή του στην προώθηση των αιτημάτων του Δήμου με την ιδιότητα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Αχαΐας.

Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την έμπρακτη υποστήριξη των αιτημάτων του Δήμου, εκφράζοντας για ακόμη μία φορά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τον τόπο καταγωγής του.

Πηγή: patrastimes.gr