Τον βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ Ιάσωνα Φωτήλα υποδέχτηκε στο γραφείο του, στο Δημαρχείο στην Χαλανδρίτσα, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής.

Ο κ. Μπαρής ενημέρωσε τον Αχαιό βουλευτή για τα θέματα του Δήμου τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο σε κεντρικό επίπεδο, αφού απαιτούν πολιτική βούληση και νομοθετικές τομές, όπως ο χαρακτηρισμός των ορεινών Δήμων με άδικα μέχρι σήμερα κριτήρια που εντείνουν τις ανισότητες σε βάρος των τοπικών κοινωνιών.

Επίσης, ο Δήμαρχος ανέλυσε διεξοδικά τα προβλήματα από την έλλειψη γραφείου πολεοδομίας, καθώς και από την σοβαρή υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, αφού τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει καμία νέα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Ακόμη, ο κ. Μπαρής ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι μικροί Δήμοι από την έλλειψη επιστημονικού προσωπικού που τους στερεί την δυνατότητα να συντάσσουν μελέτες διεκδικώντας πιστώσεις από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Στην συνάντηση που έγινε σε καλό κλίμα συζητήθηκαν κι άλλα επιμέρους ζητήματα, όπως η προώθηση του αγροτουρισμού, της αξιοποίησης της τεχνητής λίμνης στο Φράγμα Πείρου-Παράπειρου, της επιτακτικής ανάγκης βελτίωσης της Ε.Ο. Πατρών- Τριπόλεως, των έργων υποδομής που έχει ανάγκη η περιοχή, κ.α.

Συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές να υπάρχει αγαστή συνεργασία προκειμένου να μεταφερθούν τα αιτήματα του Δήμου Ερυμάνθου στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων και στα Υπουργεία, με διεκδικητικό λόγο.

Πηγή: patrastimes.gr