Για τα σοβαρά προβλήματα των Φυλακών του Αγίου Στεφάνου Αχαΐας ενημερώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας κ. Φωκίωνας Ζαΐμης κατά την επίσκεψή του την Τρίτη 19 Ιανουαρίου στο Σωφρονιστικό Κατάστημα μαζί με την Περιφερειακή Σύμβουλο και Υπεύθυνη Κοινωνικής Πολιτικής Δυτικής Ελλάδος κ. Αμαλία Βούλγαρη.

«Το επίπεδο των Φυλακών Αγίου Στεφάνου Αχαΐας οφείλει να αναβαθμιστεί. O συνωστισμός, οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οφείλουν να καλυφθούν άμεσα ενώ πρέπει να συνεχίσουν και να ενισχυθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα είτε δια ζώσης είτε με τηλεκπαίδευση. Η ΠΔΕ θα εξετάσει με προσοχή και θα συνδράμει όπου και όπως δύναται σε θέματα ευρωπαϊκών προγραμμάτων με έμφαση σε εξοπλισμό και κατάρτιση αλλά και σε προγράμματα κατάρτισης αποφυλακισθέντων», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Η κ. Αμαλία Βούλγαρη συνομίλησε και με την Υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργό για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των κρατουμένων, την επαφή με την οικογένειά τους αλλά και την κοινωνικής τους επανένταξη μετά τον εγκλεισμό.

«Η κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη των αποφυλακισμένων αποτελεί ένα καίριο ζήτημα τόσο για τη συνολική κοινωνική συνοχή όσο και για την αποφυγή πιθανής υποτροπής των αποφυλακισθέντων. Οι κρατούμενοι ως μέλη της κοινωνίας και φορείς συνταγματικά ανθρωπίνων κοινωνικών δικαιωμάτων θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως μια ειδική ομάδα στόχευσης», δήλωσε η κ. Βούλγαρη.

Πηγή: patrastimes.gr