Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, επιτέθηκε στον Μπέρνι Έκλεστοουνν, χαρακτηρίζοντας «άσχετα» τα σχόλια του σχετικά με τον ρατσισμό.
Ο 89χρονος Έκλεστοουν σε συνέντευξή του  στο CNN είπε ότι «σε πολλές περιπτώσεις, οι μαύροι είναι πιο ρατσιστές από τους λευκούς».
Η Formula 1, της οποίας ο πρόεδρος Τσέις Κάρι ανακοίνωσε την Πέμπτη μια προσωπική δωρεά 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε ένα ίδρυμα για την προώθηση της διαφορετικότητας στο άθλημα, απάντησε με μια έντονη ανακοίνωση:
«Σε μια εποχή που απαιτείται ενότητα για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ανισότητας, διαφωνούμε πλήρως με τα σχόλια του Μπέρνι Έκλεστοουν που δεν έχουν θέση στη Formula 1 ή την κοινωνία», ανέφερε.
«Ο κ. Έκλεστοουν δεν έχει παίξει κανένα ρόλο στη Formula 1 από τότε που έφυγε από τον οργανισμό μας το 2017, με τον τίτλο του ομότιμο πρόεδρο, να έχει λήξει τον Ιανουάριο του 2020».
Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής λιούις Χάμιλτον, ο οποίος ξεκίνησε μια επιτροπή για να βοηθήσει το μηχανοκίνητο αθλητισμό να προσελκύσει περισσότερους μαύρους νέους, χαρακτήρισε τον Έκλεστοουν ως «αδαή» για τα σχόλια που έκανε.
«Έχει νόημα για μένα να κάνουμε το άθλημά μας πιο διαφορετικό και να αντιμετωπίσουμε τη φυλετική κακοποίηση που έλαβα καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας μου», έγραψε ο Βρετανός στο Instagram.
«Εάν κάποιος που βρίσκεται στο άθλημα για δεκαετίες έχει τόσο έλλειψη κατανόησης των βαθιών ριζικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως μαύροι καθημερινά, πώς μπορούμε να περιμένουμε από όλους τους ανθρώπους που εργάζονται κάτω από αυτόν να καταλάβουν. Ξεκινά από την κορυφή.»
Ο Χάμιλτον επέκρινε το άθλημά του για την αρχική σιωπή του για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, του μαύρου  που δολοφονήθηκε στη Μινεάπολη τον περασμένο μήνα.
Ο 35χρονος Βρετανός συμμετείχε επίσης σε μια διαδήλωση «Black Lives Matter» στο Λονδίνο το περασμένο Σαββατοκύριακο.
«Δεν θα σταματήσω να πιέζω για αν δημιουργηθεί ένα μέλλον χωρίς αποκλεισμούς για το άθλημά μας με ίσες ευκαιρίες για όλους», δήλωσε ο Χάμιλτον.
«Θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ τη φωνή μου για να εκπροσωπήσω αυτούς που δεν έχουν και να μιλήσω για όσους δεν εκπροσωπούνται για να δώσω μια ευκαιρία να έχουμε μια ευκαιρία στο άθλημά μας.»

Πηγή: patrastimes.gr