Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από επιθέσεις των Χούθι με μη επανδρωμένα αεροπλάνα εναντίον του αεροδρομίου Άμπχα της Σαουδικής Αραβίας, από τις οποίες υπέστη επίσης ζημιές ένα πολιτικό αεροπλάνο, μετέδωσε η κρατική σαουδαραβική τηλεόραση.

Ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός, που πολεμά εναντίον της οργάνωσης των Χούθι στην Υεμένη, είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως αναχαίτισε ένα μη επανδρωμένο αεροπλάνο των Χούθι που είχε στόχο το Διεθνές Αεροδρόμιο Άμπχα.

Θραύσματα διασκορπίστηκαν κοντά στο αεροδρόμιο, ανακοίνωσε ο συνασπισμός.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Ekhbaria TV μετέδωσε πως ένα δεύτερο μη επανδρωμένο αεροπλάνο αναχαιτίστηκε, ωστόσο θραύσματα τραυμάτισαν οκτώ ανθρώπους και προκάλεσαν ζημιές σε αεροπλάνο της πολιτικής αεροπορίας μέσα στο αεροδρόμιο. Δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι Χούθι δεν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, όμως η οργάνωση αυτή, που είναι σύμμαχος του Ιράν, χρησιμοποιεί τακτικά μη επανδρωμενα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον της Σαουδικής Αραβίας.

Ο υπό τη Σαουδική Αραβία στρατιωτικός συνασπισμός επενέβη το 2015 στην Υεμένη υποστηρίζοντας δυνάμεις της ανατραπείσας κυβέρνησης του προέδρου Αμπντ-Ράμπου Μανσούρ Χάντι που πολεμούσε εναντίον των Χούθι.

Πηγή: patrastimes.gr