Σε μία δήλωση που δείχνει συγκεντρωτισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε στην Βουλή οι Ανεξάρτητες Αρχές της ΕΜΥ και του Αστεροσκοπείου πρέπει να ενταχθούν στην Πολιτική Προστασία, ώστε να μην υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.

Ήταν τόσο προκλητική η χθεσινή εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Βουλή που αρκετά από τα «μαργαριτάρια» που εκστόμισε πέρασαν απαρατήρητα. Μια αποστροφή του, όμως, για την ΕΜΥ και το Αστεροσκοπείο δημιουργεί ερωτήματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενοχλείται από τις Ανεξάρτητες Αρχές, τουλάχιστον εκείνες που δεν ελέγχονται από την κυβέρνηση και τη γαλάζια παράταξη, και αυτό το έχει αποδείξει αρκετές φορές στα δύο χρόνια της διακυβέρνησής του.

Μια αποστροφή του λόγου του, όμως, κατά την χθεσινή, αξιοθρήνητη εμφάνισή του στη Βουλή οδηγεί σε εύλογα ερωτήματα για την μελλοντική ανεξαρτησία φορέων όπως η ΕΜΥ και το Αστεροσκοπείο.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων εβδομάδων, επένδυσαν από την αρχή στο αφήγημα περί δυνατών ανέμων, το οποίο, όμως καταρρίφθηκε εύκολα από τα δελτία καιρού και τις αναλύσεις μετεωρολόγων.

Τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προαναγγέλλει «σύμπτυξη» φορέων όπως η ΕΜΥ και το Αστεροσκοπείο μέσα στην Πολιτική Προστασία για να… μην τσακώνονται οι μετεωρολόγοι για το εάν ο άνεμος ήταν 6 μποφόρ ή 4 μποφόρ. Χαρακτήρισε, μάλιστα, τις καταστάσεις αυτές ως μη σοβαρές για τη χώρα.

Τι μας λέει δηλαδή ο πρωθυπουργός; Ότι εάν κάποια ανεξάρτητη αρχή μας «χαλάει τη σούπα» την καταχωνιάζουμε κάπου αλλού ώστε να μην υπάρχουν… αποκλίσεις από το κυβερνητικό αφήγημα;

Τα λόγια του πρωθυπουργού: Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας ότι ναι, ανεξάρτητοι φορείς, όπως η Ε.Μ.Υ., όπως το Αστεροσκοπείο, θα πρέπει να συμπτυχθούν μέσα στην Πολιτική Προστασία, πρέπει να αποτελούν μέρος της Πολιτικής Προστασίας, και να μην είναι ανεξάρτητοι φορείς. Αυτή είναι η πρότασή μας. Με χαρά να τη συζητήσουμε μαζί σας, να ακούσουμε τις απόψεις σας. Δεν γίνεται αυτή τη στιγμή να έχουμε διαφορετικές απόψεις και να τσακώνονται οι μετεωρολόγοι για το αν ο άνεμος ήταν 6 μποφόρ ή 4 μποφόρ ή 8, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Συνολικά για την εικόνα της χώρας δεν είναι σοβαρά πράγματα. Πρέπει να υπάρχει μια δομή εντός της Πολιτικής Προστασίας που να ενσωματώνει την καλύτερη δυνατή τεχνογνωσία που το Κράτος έχει ως προς τα προβλεπτικά μοντέλα.
Πηγή: efsyn.gr

Πηγή: patrastimes.gr