Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έφτασε στα δικαστήρια φορώντας ειδική μάσκα προσώπου για προστασία της εκτεταμένης και σε μεγάλο βαθμό ανεπανόρθωτης βλάβης που έχει υποστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη δεν θα προσέλθει στο δικαστήριο και θα εκπροσωπηθεί μόνο από δικηγόρο.

Το κατώφλι του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας πέρασε η Ιωάννα Παλιοσπύρου λίγο πριν τις 9 το πρωί φορώντας ειδική μάσκα προσώπου για προστασία της εκτεταμένης και σε μεγάλο βαθμό ανεπανόρθωτης βλάβης που έχει υποστεί.

Το θύμα της σοκαριστικής επίθεσης είναι αποφασισμένη να κοιτάξει κατάματα τη γυναίκα (Έφη Καρακάντζουλα) που έχει ομολογήσει ότι της σημάδεψε τη ζωή ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία της.

Η Ιωάννα έφτασε συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της (Απόστολος Λύτρας, Νίκος Αλεξανδρής) και συγγενικά της πρόσωπα χωρίς να κάνει κάποια δήλωση.

Λίγο, αργότερα ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου την προσέγγισε για να της μιλήσει. Ο κ. Κεχαγιόγλου εξέφρασε τη συμπόνια του στο θύμα της άγριας επίθεσης, ζητώντας να μην τον παρεξηγήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αφού θα κάνει απλώς τη δουλειά του.

Στόχος των δικαστών είναι η δίκη να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς προκειμένου να μην προλάβει να ολοκληρωθεί το 18μηνο ανώτατο όριο κράτησης, που θα έχει αποτέλεσμα την αποφυλάκιση της 35χρονης πριν εκδοθεί η απόφαση των δικαστών.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας η κατηγορούμενη θα δικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη δεν θα προσέλθει στο δικαστήριο και θα εκπροσωπηθεί μόνο από δικηγόρο.

Η κοινωνία, που σοκαρίστηκε από την αποτρόπαιη επίθεση, θα έχει εκπροσώπηση μέσα από τους τέσσερις ένορκους δικαστές που θα συμπληρώνουν την επταμελή έδρα δίπλα στον πρόεδρο του δικαστηρίου και τους δύο τακτικούς δικαστές.


► Λίγο πριν τις 09.30 ολοκληρώθηκε η κλήρωση των ενόρκων και ακολούθησε η εκφώνηση των μαρτύρων.

► Στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν 35 μάρτυρες, με κυριότερους τους αστυνομικούς που ανέλαβαν τις έρευνες της επίθεσης και τους γιατρούς που ανέλαβαν την αποκατάσταση του θύματος.

Πηγή: patrastimes.gr