Μία πληροφορία, η οποία αν ισχύει ανατρέπει όλα όσα γνωρίζουμε ήδη για την επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα, είδε το φως της δημοσιότητας και περιπλέκει τα πράγματα.

Η 35χρονη που κατηγορείται για τη φρικιαστική επίθεση και έχει προφυλακιστεί, εξακολουθεί να τηρεί σιγή ιχθύος και να μην αποκαλύπτει τα κίνητρα αυτής της πράξης.

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR, υπάρχει ένας και μοναδικός άνθρωπος στον οποίο ανοίχτηκε η 35χρονη.

Πρόκειται για μια παιδοψυχολόγο της αστυνομίας, με την οποία βρέθηκε για μία περίπου ώρα στη ΓΑΔΑ και στην οποία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 35χρονη έδωσε ένα στοιχείο για το κίνητρο πίσω από την επίθεση. Η 35χρονη φέρεται να είπε στην παιδοψυχολόγο πως δεν είναι ο 40χρονος η αιτία της επίθεσης. «Δεν θα κατέστρεφα τη ζωή μου και τη ζωή της γι’ αυτό”», φέρεται να της είπε.

Η 35χρονη προαυλίζεται μόνη της
Σύμφωνα με την διευθύντρια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, Τριανταφύλλη Κωνσταντοπούλου, η 35χρονη είχε επισκεπτήριο από άτομο του οικογενειακού της περιβάλλοντος την Παρασκευή.

Όπως εξήγησε η διευθύντρια των φυλακών, λόγω υγειονομικού πρωτοκόλλου, για λίγες ημέρες μένει μόνη της στο κελί και προαυλίζεται μόνης της. «Σε λίγες ημέρες θα τοποθετηθεί στο εσωτερικό στους θαλάμους», αναφέρει. Απαντώντας στο εάν απέχει από τη σίτιση, είπε ότι «τρώει κανονικά τρία γεύματα την ημέρα».
Όπως είπε η διευθύντρια, η 35χρονη αν και ζήτησε να εργαστεί, δεν εργάζεται ακόμα, και εξήγησε ότι «εφόσον μπει σε αυτό το καθεστώς, έχει κάποιες υποχρεώσεις και δικαιώματα. Έδειξε ενδιαφέρον για εργασία. Με τα ημερομίσθια, μειώνεται η ποινή της, όπως ισχύει για όλους τους εγκλείστους».

Τέλος, ανέφερε ότι η 35χρονη «έχει κάνει ακροάσεις με κοινωνική λειτουργό, αρχιφύλακα, επόπτη εισαγγελέα».

Η Ιωάννα δεν έχει δει το πρόσωπό της
Η διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής και εγκαυμάτων στο Θριάσιο νοσοκομείο μίλησε στην εκπομπή «MEGA Mag» για την πορεία ανάρρωσης της 34χρονης Ιωάννας, μετά την επίθεση με το βιτριόλι.

Όπως τόνισε η κ. Καλοφώνου, η Ιωάννα έχει κάνει μέχρι στιγμής τέσσερα χειρουργεία, μετά τα οποία οι γιατροί είδαν τη βελτίωση που περίμεναν, ενώ εστίασε και στο ψυχολογικό κομμάτι της θεραπείας της άτυχης κοπέλας.

«Είναι δύσκολο κομμάτι και την βοηθούν άνθρωποι με μεγάλη εμπειρία», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι ήταν θετικό στοιχείο η σύλληψη της γυναίκας που της έριξε το βιτριόλι.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα τελευταία δεδομένα για το αριστερό μάτι της Ιωάννας -που είχε υποστεί βλάβη από την επίθεση με το βιτριόλι. Όπως δήλωσε, οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα μπορεί να βλέπει από το μάτι, παρά τις βλάβες που θα έχει αυτό.

«Εγώ πρέπει να προσέξω όσο γίνεται πιο γρήγορα να την βγάλω από τη μονάδα. Δεν έχει δει το πρόσωπό της. Oταν ζητήσει να το δει, θα το διαχειριστούμε και θα το κάνουμε μαζί. Προς το παρόν δεν το έχει ζητήσει και η ίδια, γιατί της έχουμε εξηγήσει ότι αυτό που θα δει τώρα είναι κάτι μεταβατικό. Δεν υπάρχει λόγος να φορτώσει την ψυχή της με άσχημες εικόνες», ανέφερε η γιατρός.

Πηγή: patrastimes.gr