Νέα μείωση ασφαλιστικών εισφορών βρίσκεται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος της μείωσης θα φτάσει το 5%.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», το σχέδιο θα αποτελέσει ανάσα για τις πληττόμενες επιχειρήσεις από την κρίση του κορονοϊού. Ήδη από τις αρχές του Ιουνίου εφαρμόστηκε η πρώτη ψηφισμένη μείωση κατά 0,9% επιμερισμένη σε εργοδότες κι εργαζομένους , ενώ φαίνεται ότι παρά τις δημοσιονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, το σχέδιο για ταχύτερη μείωση των εισφορών έως και κατά 5% συνολικά, δεν παγώνει. Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» είχε αναφέρει ότι το βασικό κυβερνητικό σενάριο προβλέπει γενναία μείωση από 2% έως 4,55% των εργοδοτικών εισφορών υγείας ( ΕΟΠΥΥ) από το 2021. Πάντως το εύρος της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών θα εξαρτηθεί από τις δημοσιονομικές και ταμειακές προοπτικές της επόμενης χρονιάς.

Η ακριβής μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα ανακοινωθεί πιθανότατα από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο. Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας τονίζουν στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ότι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα λειτουργήσουν ευεργετικά στην αγορά εργασίας καθώς μειώνει το μη μισθολογικό κόστος στις επιχειρήσεις και δίνει κίνητρα για προσλήψεις. Ταυτόχρονα, έρχεται να λειτουργήσει ως αντικίνητρο σε παραβατικές συμπεριφορές αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.

Πηγή: patrastimes.gr