Βασικό σενάριο για μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 50% για τα εισοδήματα του 2021 εξετάζει το οικονομικό επιτελείο στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού της κυβέρνησης να επαναφέρει τις δεσμεύσεις για ελάφρυνση μισθωτών και επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», χωρίς ακόμα να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, το αρμόδιο κυβερνητικό στρατηγείο που επεξεργάζεται τα δεδομένα της οικονομίας, προωθεί τη στρατηγική υιοθέτησης ενός συνδυαστικού πακέτου μέτρου συμπεριλαμβανομένων μόνιμων μειώσεων φόρων με τις ανακοινώσεις να αναμένονται από τον Σεπτέμβριο.

Παρά τις αβεβαιότητες που δημιουργεί το σενάριο επιδείνωσης της υγειονομικής κρίσης, οι σχεδιασμοί είναι πάνω στο τραπέζι και οι σχετικές προτάσεις αναμένεται να συζητηθούν με τις Βρυξέλλες μετά το τέλος του καλοκαιριού.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το βασικό σενάριο θα εφαρμοστεί μείωση 50%, με στόχο, στον δεύτερο χρόνο, τη μελλοντική κατάργησή του. Η εξοικονόμηση για τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι 325 ευρώ καθότι τέλος θα οριστεί στα 325 ευρώ από τα 650 ευρώ που ισχύει σήμερα. Για τις επιχειρήσεις το τέλος επιτηδεύματος ανέρχεται στα 1.000 ευρώ και αναμένεται να μειωθεί στα 500 ευρώ, ενώ για τα νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους, το τέλος θα μειωθεί από 800 ευρώ στα 400 ευρώ.

Πηγή: patrastimes.gr