Σχεδόν τα 2/3 των Αμερικανών επενδυτών θεωρούν πως ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας και επενδυτής κάνει … κουμάντο στις χρηματοπιστωτικές αγορές

 Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι σχεδόν τα 2/3 των Αμερικανών επενδυτών, θεωρούν ότι ο Έλον Μασκ είναι η προσωπικότητα που ασκεί τη μεγαλύτερη επιρροή στις χρηματοπιστωτικές αγορές σήμερα.

Πιο αναλυτικά, έρευνα που διεξήχθη από το Investing.com και στην οποία συμμετείχαν 1.103 Αμερικανοί επενδυτές έδειξε πως το 63% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ακράδαντα πως ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla κάνει … κουμάντο στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Ακόμη, η πλειοψηφία των επενδυτών (52%) τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης πολιτικών από την πλευρά της πολιτείας που στόχο θα έχουν τον περιορισμό της δύναμης μεγάλων ονομάτων και παιχτών του κλάδου, όπως ο Μασκ, όταν πρόκειται για χειρισμό χρηματοοικονομικών αγορών.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως σύμφωνα με την έρευνα, τα tweets του δισεκατομμυριούχου σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του bitcoin ώθησαν ορισμένους επενδυτές να πουλήσουν τα κρυπτονομίσματα τους. Ειδικότερα, το 38% των επενδυτών που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι δεν ανησυχούσαν για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του bitcoin μέχρι που ο μεγιστάνας επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της Tesla ανήρτησε το περιβόητο tweet του στο οποίο ανακοίνωνε πως η εταιρεία του σταματά πλέον να δέχεται το bitcoin ως μέσο πληρωμών για αυτόν ακριβώς το λόγο.

 Στο μεταξύ και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το BusinessInsider, το 30% των ερωτηθέντων που επένδυαν στο bitcoin πούλησαν τα αποθέματά τους τον περασμένο μήνα, με το 20% να αποδίδει την πώληση τους στην ανάρτηση του Μασκ στο Twitter.

Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία (ποσοστό 84%) διαφωνεί με την άποψη πως το μέλλον του bitcoin εξαρτάται από τον Αμερικανό επιχειρηματία. Όσον αφορά στο χόμπι του Μασκ, να δημοσιεύει δηλαδή συνεχώς tweets – σπόντες – για ζητήματα της επικαιρότητας, το 33% θεωρεί ότι τα tweets του που σχετίζονται με την κρυπτογράφησή είναι «ενοχλητικά», το 27% δηλώνει πως είναι «διασκεδαστικά», ένα 22% τα χαρακτήρισε «άδικα», ενώ το 28% αδιαφορεί για το εν λόγω θέμα.

Πηγή: patrastimes.gr