Τρία σημαντικά έργα που θα συμβάλλουν στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας και θα περιορίσουν σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα υποβλήθηκαν προς χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδος, Άξονας Προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος- Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον», μετά και από την σχετική έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ερυμάνθου.

Η Επιτροπή ενέκρινε τις μελέτες τριών έργων ενεργειακής αναβάθμισης, καθώς και την υποβολή των προτάσεων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα η οποία και έγινε την Τρίτη 19 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για τα εξής τρία έργα:

  • Αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας του Δημοτικού Καταστήματος και του Γυμνασίου- Λυκειακές Τάξεις Χαλανδρίτσας, προϋπολογισμού 954.000 ευρώ
  • Αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας του σχολικού συγκροτήματος Σταυροδρομίου, προϋπολογισμού 833.000 ευρώ
  • Αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας του Γυμνασίου- Λυκειακές Τάξεις Φαρρών, προϋπολογισμού 861.000 ευρώ.

Εξ άλλου στην ίδια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έγινε και η συγκρότηση της ομάδας εργασίας για τη διαχείριση των τριών έργων.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής «πρόκειται για τρεις σημαντικές παρεμβάσεις που συμβάλλουν καθοριστικά στην  εξοικονόμηση ενέργειας, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας». 

Πηγή: patrastimes.gr