Έργα ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού άνω των 40 εκατ. ευρώ θα εκτελεστούν σε Δήμους της Δυτικής Ελλάδας, δίνοντας λύση σε πάγια και χρόνια αιτήματα και ανάγκες των Δήμων της Περιφέρειας.

Την σχετική απόφαση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» υπέγραψε σήμερα, Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, διπλασιάζοντας μάλιστα τους σχετικούς πόρους σε σύγκριση με τα αρχικώς προϋπολογισθέντα 20 εκατ. ευρώ.

Τα έργα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, συνολικού προϋπολογισμού 9.296.406,62 ευρώ, είναι τα εξής:

  • ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΖΑΡΟΥΧΛΕΪΚΩΝ (2019) (ΔΕΥΑ ΠΑΤΡΩΝ) 1.700.000,00
  • ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ – ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΜΕΤΡΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ & ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΥΦΥΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ (ΔΕΥΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ) 4.179.990
  • ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΑΙΓΕΙΡΑΣ (ΠΟΤ. ΚΡΑΘΗΣ – ΔΕΞ. ΑΙΓΕΙΡΑΣ) & ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ (ΔΕΥΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ) 1.388.387,61
  • ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ (ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ) 1.491.160,00
  • ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΚ ΒΕΛΙΤΣΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ) 536.869,01

 «Ο εκσυγχρονισμός των δικτύων ύδρευσης αποτελεί ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για την ποιότητα ζωής σε κάθε οργανωμένη κοινωνία και πολύ σημαντική υποδομή για κάθε δήμο. Η ποιότητα του νερού που φτάνει στα σπίτια μας αλλά και η ορθολογική και σύγχρονη διαχείριση του πολύτιμου αυτού αγαθού αναδεικνύει την ποιότητα του ίδιου του τόπου» σημειώνει ο κ. Φαρμάκης, προσθέτοντας τα εξής: «Η Περιφέρεια σε διαρκή και συντονισμένη δράση με τους Δήμους, καθημερινά δίνει αγώνα για να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος και η Δυτική Ελλάδα, στο σύνολό της, να γίνει ένας όμορφος τόπος προκοπής. Ευχαριστούμε το σύνολο των Δήμων για την άριστη συνεργασία και την κοινή προσπάθεια. Ο αγώνας μας είναι κοινός. Ένας τόπος για όλους και όχι για λίγους.»

Πηγή: patrastimes.gr