Εποχή εργασιακής “Γαλέρας” θυμίζει το σκηνικό σε πολλές επιχειρήσεις της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, οι ιδιοκτήτες των οποίων βρίσκουν καθημερινά νέους τρόπους για να κερδίζουν και να μειώνουν το κόστος πληρωμής των εργαζομένων τους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του patrastimes.gr τα ανώτερα κλιμάκιο της ΓΣΕΕ και των ελεγκτικών μηχανισμών, απασχολεί υπόθεση που αφορά σε επιχείρηση με έδρα στην περιοχή. Η επιχείρηση απασχολεί περισσότερους από 60 εργαζόμενους και όταν κάνει πρόσληψη, τους ζητά να εκδύσουν τραπεζικό λογαριασμό με το επιχείρημα, ότι η πληρωμή τους θα γίνεται μέσω τραπέζης .Στη συνέχεια τους υποχρεώνει να παραδώσουν τις τραπεζικές κάρτες στο λογιστήριο μαζί με τους κωδικούς.

Η επιχείρηση σύμφωνα πάντα με τα καταγγελλόμενα, λίγες στιγμές μετά την κατάθεση των μισθών στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων της, κάνει ανάληψη μέρους των χρημάτων τα οποία αφορούν σε υπερωριακή απασχόληση, νυχτερινά ακόμα και σε δώρο εορτών.

Με αυτό τον τρόπο, εξασφαλίζει και να φαίνεται συνεπής ως προς τα προβλεπόμενα από το νόμο σε ότι αφορά τις απολαβές των εργαζομένων της και να μειώνει το κόστος πληρωμής για τα άτομα που απασχολεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr είναι θέμα χρόνου στην υπόθεση να επέμβει και η οικονομική αστυνομία.

Πηγή: patrastimes.gr