Ολοκληρώθηκαν χτες, οι εργασίες του Συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας με την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής που θα πραγματοποιήσει τις αρχαιρεσίες για εκλογή νέας Διοίκησης, Ελεγκτικής Επιτροπής, αλλά και αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ. Επίσης, υπερψηφίστηκε ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός της Απερχόμενης Διοίκησης του ΕΚΠ και η απερχόμενη διοίκησή του αναφέρει στην ακόλουθη ανακοίνωσή της:

“Χαιρετίζουμε όλους τους αντιπροσώπους των σωματείων που πήραν μαζικά μέρος, συνέβαλλαν με την παρουσία και τις τοποθετήσεις τους ώστε να δυναμώσει η συζήτηση για την οργάνωση του αγώνα κόντρα σε κυβέρνηση και εργοδοσία, για να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα της ΝΔ. Συνέβαλαν ώστε να δυναμώσει η συζήτηση για τα συνδικάτα και το ρόλο τους στην προάσπιση των εργατικών συμφερόντων.

Η χτεσινή Γενική Συνέλευση αποδεικνύει τη θέληση δεκάδων αντιπροσώπων ώστε το ΕΚ Πάτρας να συνεχίσει στο δρόμο που χάραξε τα τελευταία 3 χρόνια, εδραιώνει ένα ακόμη βήμα για «συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών», δυναμώνει την προσπάθεια ώστε να περάσει στην αντεπίθεση το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα στην Πάτρα.

Καλούμε την εργατική τάξη της πόλης μας, τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να βρεθούν σε θέσεις μάχης το επόμενο διάστημα, να προετοιμάσουν με κάθε τρόπο την απάντηση των εργαζομένων ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, να μη μείνει χώρος δουλειάς που να μην ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία τους και τις επιτροπές αγώνα, να οργανωθούν γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες, να μάθουν όλες και όλοι τί ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Όλοι στους δρόμους! Το κάλεσμα για Πανεργατική Απεργία είναι ήδη απόλυτη προτεραιότητα για κάθε σωματείο.

Το σώμα της Γενικής Συνέλευσης ομόφωνα αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας να προκηρύξει απεργία στις αρχές του Ιούνη σε συντονισμό με άλλα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες σε όλη την Ελλάδα.

Δεν θα αφήσουμε να γυρίσουν πίσω το ρολόι της Ιστορίας! Έχουμε υποχρέωση αυτό που μας κληροδότησαν οι γονείς μας, το 8ωρο και τα δικαιώματα, να το παραδώσουμε εμείς στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Πηγή: patrastimes.gr