Θετικός στον Covid-19 αλλά χωρίς συμπτώματα, διαγνώστηκε στο πλαίσιο διενέργειας προληπτικών τεστ για τον κορωνοϊό, εργαζόμενος του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας.

Σήμερα ο δήμος προχωρά σε απολύμανση όλων των χώρων και παράλληλα το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας, τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς συνεχίζει κανονικά την  λειτουργία του.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: 

«Κατά τον τακτικό έλεγχο υπαλλήλου του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας μετά από πενθήμερη άδεια, ευρέθη θετικός στην COVID 19.
Ο υπάλληλος είναι ασυμπτωματικός και σε άρτια κατάσταση όσον αφορά στην υγεία του.
Για προληπτικούς λόγους και σε συνεργασία με το Δήμο Δυτικής Αχαΐας το πρωί της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου, θα γίνει απολύμανση των χώρων του ΚΥ.
Τα προγραμματισμένα ραντεβού της ημέρας θα μετατεθούν σε άλλες ημερομηνίες κατόπιν επικοινωνίας των υπευθύνων με τους ασθενείς.
Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετηθούν στο container με ασφάλεια μέχρι το μεσημέρι που θα ανοίξουν οι χώροι του ΚΥΚΑ για τους ασθενείς.
Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι η νόσος βρίσκεται πλέον στην κοινότητα και μεταφέρεται εύκολα από τον έναν στον άλλο. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα μας. Γι αυτό λοιπόν, η στοχοποίηση των πασχόντων δε βοηθάει αλλά δυσκολεύει την κατάσταση.
Η τήρηση των αποστάσεων, η σχολαστική υγιεινή των χεριών και η ορθή χρήση μάσκας είναι τα μόνα που μπορούν να αποτρέψουν τη μετάδοση και να περιορίσουν τη διασπορά της νόσου.
Το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τους πολίτες της Δυτικής Αχαΐας με επαγγελματισμό και αίσθηση του καθήκοντος.
Με αλληλεγγύη μπορούμε να περάσουμε τον κάβο της πανδημίας, προστατεύοντας ο ένας τον άλλον.
Για το Κ. Υ. Κ. Α.
Τάσος Γιακουμής
Γενικός Οικογενειακός Ιατρός
Επιστημονικά Υπεύθυνος»

Πηγή: patrastimes.gr