Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας την 20η Ιουλίου «Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας», ανακοίνωσε πως θα μεταβεί για δύο ημέρες στην Κύπρο για να στηρίξει τα «αδέρφια του».

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στα γεγονότα του 1974, τόνισε ότι θα στείλει μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι η Τουρκία στηρίζει τους Τουρκοκύπριους.

Ακόμα όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης, αναταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε το πρόγραμμά του για τις 19-20 Ιουλίου.

«Την ημέρα της θρησκευτικής μας γιορτής, ελπίζουμε ότι θα είμαστε στην ‘ΤΔΒΚ’ για την ‘Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας’ στις 20 Ιουλίου. Με τη βοήθεια του Θεού, ελπίζουμε ότι θα πάμε στη ‘Βόρεια Κύπρο’ από την Πέμπτη και θα είμαστε εκεί την Παρασκευή και ότι θα επιστρέψουμε την Παρασκευή το απόγευμα. Θα περάσουμε την πρώτη μέρα της θρησκευτικής μας γιορτής με τους ‘Κύπριους’ αδερφούς μας και θα συμμετέχουμε στις τελετές της 20ης Ιουλίου. Επομένως, πιστεύω ότι θα στείλουμε ένα μήνυμα στον κόσμο ότι στηρίζουμε την ‘ΤΔΒΚ’ με τον ισχυρότερο τρόπο στην αναζήτηση δικαιωμάτων και δικαιοσύνης».

Πηγή: patrastimes.gr