Επίσημη ερώτηση υποβλήθηκε στη Βουλή της γείτονος από το κόμμα της αντιπολίτευσης

 Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος, καθώς εντείνεται ο πονοκέφαλος της ύφεσης που πλήττει τη χώρα του, ενώ δεν είναι λίγοι οι ηγέτες χωρών της Δύσης που με δηλώσεις τους εστιάζουν στις προκλητικές ενέργειες του Ταγίπ Ερντογάν, απομονώνοντάς τον.

Μια νέα εξέλιξη έρχεται να πλήξει την εικόνα του: Καταλογίζουν στον Τούρκο πρόεδρο ότι «έβαλε χέρι» στα αποθεματικά του κράτους.

Υπάρχουν κατηγορίες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, με βασικό στόχο τον Ερντογάν για την απώλεια 159 τόνων χρυσού από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας.

 Επίσης, το κόμμα της αντιπολίτευσης έκανε επίσημη ερώτηση στη Βουλή, για το πού βρίσκονται αυτοί οι 159 τόνοι χρυσού.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι ζυμώσεις για τον αντίπαλο του Ερντογάν στις επερχόμενες, κρίσιμες εκλογές.

 Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρέθεσε δείπνο στους εργαζόμενους ενός εργοστασίου στην περιοχή Τούζλα για την Πρωτομαγιά και μετά αναφερόμενος στους διαδηλωτές που προσπάθησαν να κάνουν πορεία χθες στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, τους χαρακτήρισε «τρομοκράτες», σαν αυτούς που δημιουργούν τα έκτροπα στη Γαλλία.

 «Οι δρόμοι του Παρισιού είδατε σε τι κατάσταση έχουν περιέλθει. Μιας και ήρθε η κουβέντα, τόσο οι άνθρωποι που διοικούν το Παρίσι όσο και εκείνοι που ζουν εκεί παρουσιάζοντας αυτά τα γεγονότα πολύ διαφορετικά, σήμερα στο Παρίσι όλα τα καταστήματα έγιναν γυαλιά καρφιά, καταστράφηκαν. Το ίδιο έκαναν και σε εμάς, αλλά τώρα πλέον δεν τους δίνουμε την ευκαιρία, ούτε πρόκειται να τους τη δώσουμε».

Πηγή: patrastimes.gr