Την απόσυρση του νόμου για τον Πτωχευτικό Κώδικα ζητά η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του κόμματος Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε το νέο Πτωχευτικό σε μια μάλιστα περίοδο που τα επιτελεία της Ε.Ε. ομολογούν ότι μόνο οι επίσημα καταγεγραμμένοι άστεγοι στην Ε.Ε. θα ξεπεράσουν τα 4 εκατομμύρια, χωρίς να προσμετρούνται πολλοί άστεγοι που είναι κάτω από τα ραντάρ των επισήμων μετρήσεων, καθώς κι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες. Είναι απόρροια του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους, προσφυγιά που πετούν με όλους τους τρόπους εργατικές λαϊκές οικογένειες στο δρόμο» αναφέρει η ΕΟ του ΚΚΕ.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα εξής ερωτήματα:

«- Πώς αιτιολογεί η Επιτροπή ότι την ώρα που εκτοξεύεται ο αριθμός των αστέγων και πολλαπλασιάζεται αυτός των άνεργων, των ελαστικά εργαζομένων, η ΕΕ κι οι κυβερνήσεις στα κράτη μέλη απελευθερώνουν τους μαζικούς πλειστηριασμούς κατάσχουν λογαριασμούς και παραδίδουν το βιός εκατομμυρίων εργατικών λαϊκών νοικοκυριών στην Ευρώπη στις τράπεζες και τα funds γιγαντώνοντας τη σημερινή ήδη εκρηκτική κατάσταση ενώ ποινικοποιούν την πάλη ενάντια σε αυτά τα απαράδεκτα μέτρα;

-Πώς τοποθετείται στο αίτημα συνδικάτων και μαζικών φορέων για διασφάλιση της πρώτης κατοικίας και απαγόρευση πλειστηριασμών σε βάρος επαγγελματιών με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ με αυτοδίκαιη παύση κάθε μορφής πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης από πλευράς των τραπεζών;».

Πηγή: patrastimes.gr