Ερώτηση για τα προβλήματα των σπουδαστών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Πάτρας, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατέθεσε το ΚΚΕ, στην οποία και αναφέρει:

«Σπουδαστές από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στην Πάτρα, οι οποίοι απευθύνθηκαν στην Οργάνωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αχαΐα, καταγγέλλουν σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους, για το διάστημα της αναστολής λειτουργίας του τμήματος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τους προηγούμενους μήνες.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλουν ότι, ενώ για την περίοδο αναστολής λειτουργίας της σχολής δεν πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική διαδικασία με οποιονδήποτε τρόπο, είτε δια ζώσης είτε μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, οι συμβάσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού βρίσκονταν επίσης σε αναστολή, η διοίκηση απαίτησε την καταβολή διδάκτρων για αυτό το χρονικό διάστημα. Η διοίκηση, σύμφωνα με τους σπουδαστές, έφτασε στο σημείο, σε όσους δεν κατέβαλαν τα δίδακτρα, να μην προχωρήσει στην έκδοση των πιστοποιητικών εκπαίδευσης.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει: 

  • Ώστε με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, να οριστεί μείωση των διδάκτρων για όσο διάστημα έχει ανασταλεί η λειτουργία του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ;
  • Για να επιστραφεί το μέρος των διδάκτρων στους σπουδαστές για την περίοδο αναστολής λειτουργίας του ιδρύματος;
  • Για να πάρουν όλοι οι σπουδαστές τη Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης που δικαιούνται;

Οι Βουλευτές

  • Καραθανασόπουλος Νίκος
  • Παπαναστάσης Νίκος»

Πηγή: patrastimes.gr