Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τα μέτρα στήριξης των οικογενειών που έχουν παιδιά με ακραίας μορφής αναπηρία.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

«Οι γονείς παιδιών που πάσχουν από σοβαρές μορφές αναπηρίας αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας και της αναξιοπρεπούς διαβίωσης, αφού οι συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας τους οδηγούν συχνά στην ανεργία, την απομόνωση και την κοινωνική περιθωριοποίηση.

Oι συγκεκριμένες οικογένειες χρήζουν ειδικής μέριμνας, αφού βιώνουν μια αφόρητη καθημερινότητα που ξεπερνά τις ανθρώπινες αντοχές και αγγίζει τα όρια της αδυναμίας επιβίωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οικογένειες με παιδιά που πάσχουν από ποσοστό αναπηρίας το οποίο υπερβαίνει το 95% είναι ελάχιστες στη χώρα μας.

Μια πιθανή λύση για την επαγγελματική τους διευκόλυνση θα ήταν η πρόσληψη τουλάχιστον του ενός γονέα στο δημόσιο τομέα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες τους ανάγκες, να δημιουργηθεί ένα ασφαλές δίχτυ προστασίας από την ακραία φτώχεια και να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των παραπάνω οικογενειών».

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής ρωτά τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό:

α) τη στήριξη των οικογενειών που έχουν παιδιά με ακραίας μορφής αναπηρία και

β) τη διευκόλυνση της πρόσβασης των γονέων στην αγορά εργασίας;»

Πηγή: patrastimes.gr