Στην ταινία «Όλα είναι δρόμος» του Παντελή Βούλγαρη ο Γιώργος Αρμένης ερμήνευσε αριστοτεχνικά το ρόλο του Μάκη Τσετσένογλου ο οποίος βρέθηκε στο σκυλάδικο «Βιετνάμ», όπου άρχισε να σπάει ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει στο μαγαζί, από πιάτα, ποτήρια μέχρι τα πλακάκια και τις λεκάνες από τις τουαλέτες του μαγαζιού, μέχρι το τέλος να γκρεμίσει το… ίδιο το μαγαζί («Ηλία, ρίχ’το» η εμβληματική ατάκα).

Όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης στα Άδανα της Τουρκίας ένας εστιάτορας δεν γκρέμισε βέβαια το μαγαζί του, αλλά λέγοντας το δικό του «άϊ σιχτίρ» κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, επειδή επιβλήθηκαν πρόστιμα σε αυτόν και τους πελάτες του έδωσε εντολή στο προσωπικό του να βγάλει όλα τα τραπεζοκαθίσματα στο δρόμο και να τα σπάσει μπροστά στα έκπληκτα μάτια των αστυνομικών σαν ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Σπάστε τα όλα! Φέρτε τα όλα! Τραπέζια και καθίσματα Σπάστε τα όλα. Φέρτε όλα τα τραπεζοκαθίσματα. Φέρε σου λέω! Φτάνει πια!» ανέφερε χαρακτηριστικά εξοργισμένος.

Στην Τουρκία έχει επιβληθεί ποσόστωση 50% για τους πελάτες, και το πρόστιμα επιβλήθηκαν για παράβασή της, ωστόσο πολλά συνέδρια του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ διεξάγονται με χιλιάδες κόσμου…

Πηγή: patrastimes.gr