Ιδιαίτερη θλίψη και συγκίνηση προξένησε η δυσάρεστη είδηση του θανάτου της  Θεώνης Μενύχτα-Αρέθα σε ηλικία μόλις 51 ετών. Η αγαπητή Θεώνη Μενύχτα εργαζόταν στο Δασαρχείο Πατρών και ήταν μία γελαστή, χαρωπή και κοινωνική γυναίκα, μία καλή οικογενειάρχις και μία άψογη και εξυπηρετική υπάλληλος. Η εκλιπούσα είχε τελειώσει το τότε Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Πατρών και οι συμμαθητές της είναι συγκλονισμένοι από το θλιβερό άγγελμα του θανάτου της.

Η Θεώνη Μενύχτα-Αρέθα ήταν παντρεμένη με τον Σπύρο Αρέθα και είχαν αποκτήσει δύο κόρες, την Νικολίτσα, η οποία μάλιστα παντρεύτηκε πριν από λίγους μήνες δίνοντας της μεγάλη χαρά, και την Βασιλική.

Η Θεώνη Μενύχτα έδινε το τελευταίο διάστημα γενναία μάχη με τον καρκίνο, απ’ όπου δεν κατάφερε να βγει νικήτρια. Δεν είχε ωστόσο χάσει στιγμή το κουράγιο, τη δύναμη και την αισιοδοξία της, κάτι που μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που ανέβαζε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

H κηδεία της θα τελεστεί στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Μαρτίου 2021 στον ιερό ναό του Αγίου Μηνά στο Β’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών στη Λεύκα όπου και θα ταφεί.

Εν ζωή είναι οι γονείς της Σπύρος και Βασιλική Μενύχτα. Η εκλιπούσα είχε και δύο αδέλφια, τον Μιλτιάδη και την Ηλιάνα.

Η Θεώνη Μενύχτα-Αρέθα αφήνει πίσω της το ζεστό, πηγαίο χαμόγελο της, τη χαρά για τη ζωή που είχε, την αγάπη για την οικογένεια της και την εργασία της στο Δασαρχείο Πατρών όπου φρόντιζε πάντα να εξυπηρετεί τον κόσμο, να συμβουλεύει και να φέρνει σε πέρας με το καλύτερο τρόπο ότι της ανέθετε η υπηρεσία της.

Οι συμμαθητές της στο Πολυκλαδικό Λύκειο Πατρών (η Θεώνη Μενύχτα είχε τότε ακολουθήσει τον Φιλολογικό κύκλο μαθημάτων) την αποχαιρετούν συγκινημένοι και θα καταθέσουν στεφάνι στη μνήμη της.

Συγκινητικό είναι και το «μότο» που είχε γράψει κάτω από το όνομα της στο λογαριασμό της στο facebook, “Μια αστραπή η ζωή μα προλαβαίνουμε!!!”. Στη Δ/νση Δασών Αχαΐας –Δασαρχείο Πάτρας εργαζόταν από το 1996.

Πηγή: patrastimes.gr